Pasta med ärter, ricotta och citron
Allt går i grönt! Massor av basilika sätter underbar frisk smak.
4 portioner
Du behöver:
250 g sugarsnaps
250 g gröna ärter
25 g smör
Salt och nymald svartpeppar
350 g tagliatelle
1 ekologisk citron
250 g ricotta
Tillbehör:
30 g parmesan
1 kruka färsk basilika
Gör så här:
- Skölj och strimla sugar-snapsen på längden. Stek sugarsnaps och ärter i smör i en stor panna, 1–2 minuter. Krydda med salt och peppar.
- Koka tagliatellen enligt förpackningens anvisningar. Riv citronskalet och pressa ur saften.
- Tillsätt ricotta, citronsaft och -skal i pannan och låt det bli varmt. Häll ner den kokta, avrunna pastan och vänd runt försiktigt.
- Servera med färskriven parmesan och rikligt med färsk basilika.
Foto: Betina Hastoft