Pasta med ärter, ricotta och citron

Recept på pasta med ärter, ricotta och citron

Betina Hastoft
Sväng ihop en snabb, grön pasta med härliga smaker av ärter, ricotta, basilika och citron. Självklart toppas den med riven parmesan!
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Pasta med ärter, ricotta och citron

Allt går i grönt! Massor av basilika sätter underbar frisk smak.

Laga en grön pasta med ärter, ricotta och citron
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

250 g sugarsnaps
250 g gröna ärter
25 g smör
Salt och nymald svartpeppar
350 g tagliatelle
1 ekologisk citron
250 g ricotta

Tillbehör:

30 g parmesan
1 kruka färsk basilika

Gör så här:

  1. Skölj och strimla sugar-snapsen på längden. Stek sugarsnaps och ärter i smör i en stor panna, 1–2 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka tagliatellen enligt förpackningens anvisningar. Riv citronskalet och pressa ur saften.
  3. Tillsätt ricotta, citronsaft och -skal i pannan och låt det bli varmt. Häll ner den kokta, avrunna pastan och vänd runt försiktigt.
  4. Servera med färskriven parmesan och rikligt med färsk basilika.

Foto: Betina Hastoft