Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pasta med ärter, ricotta och citron

15 mar, 2022 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på pasta med ärter, ricotta och citron
Sväng ihop en snabb, grön pasta med härliga smaker av ärter, ricotta, basilika och citron. Självklart toppas den med riven parmesan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Pasta med ärter, ricotta och citron

Allt går i grönt! Massor av basilika sätter underbar frisk smak.

Laga en grön pasta med ärter, ricotta och citron

4 portioner

Du behöver:

250 g sugarsnaps
250 g gröna ärter
25 g smör
Salt och nymald svartpeppar
350 g tagliatelle
1 ekologisk citron
250 g ricotta

Tillbehör:

30 g parmesan
1 kruka färsk basilika

Gör så här:

  1. Skölj och strimla sugar-snapsen på längden. Stek sugarsnaps och ärter i smör i en stor panna, 1–2 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka tagliatellen enligt förpackningens anvisningar. Riv citronskalet och pressa ur saften.
  3. Tillsätt ricotta, citronsaft och -skal i pannan och låt det bli varmt. Häll ner den kokta, avrunna pastan och vänd runt försiktigt.
  4. Servera med färskriven parmesan och rikligt med färsk basilika.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons