Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Krämig potatis- och mozzarellapaj med vegobiffar

06 sep, 2022 
AvPia Andersson
AvLine Holt Nielsen
Recept på krämig potatis- och mozzarellapaj med vegobiffar
En riktigt god paj passar till allt! Som denna potatis- och mozzarellapaj, testa att servera den med vegobiffar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommarBrand logo
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

Krämig potatis- och mozzarellapaj med vegobiffar

Som gratinerat potatismos fast i en paj – mäktig, krämig och fantastiskt god!

Bjud på krämig potatis- och mozzarellapaj med vegobiffar

4 portioner

Annons

Du behöver:

150 g kallt smör
250 g vetemjöl
1 ägg
1 nypa salt
1 msk vatten

Fyllning:

400 g mjölig potatis
1 ½ dl vispgrädde
200 g mozzarellabollar
½ knippe salladslök
1 ägg
Salt och peppar

Till servering:

Vegobiffar
Ärtskott
Pesto

Gör så här:

  1. Skär smöret i tärningar och blanda med mjöl, ägg, salt och vatten till en smidig deg. Låt vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en pajform (ca 20 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
  2. Skala och skär potatisen i tärningar och koka den mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen samtidigt som du tillsätter uppvärmd grädde, ¾ av mozzarellan i riven form, finhackad salladslök och ägg. Krydda med salt och peppar.
  3. Bred ut potatisfyllningen på botten av pajen. Toppa med resten av osten, skuren i tunna skivor. Grädda i ca 20 min. Servera med ärtskott, vegobiffar och pesto.

Foto: Betina Hastoft, Martin Tandgaard

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons