Krämig potatis- och mozzarellapaj med vegobiffar

Recept på krämig potatis- och mozzarellapaj med vegobiffar

Martin Tanggaard
En riktigt god paj passar till allt! Som denna potatis- och mozzarellapaj, testa att servera den med vegobiffar.
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar
1:37

Efter reklamen: 3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

(1:37)

Slå på ljud

Krämig potatis- och mozzarellapaj med vegobiffar

Som gratinerat potatismos fast i en paj – mäktig, krämig och fantastiskt god!

Bjud på krämig potatis- och mozzarellapaj med vegobiffar
Martin Tanggaard

4 portioner

Du behöver:

150 g kallt smör
250 g vetemjöl
1 ägg
1 nypa salt
1 msk vatten

Fyllning:

400 g mjölig potatis
1 ½ dl vispgrädde
200 g mozzarellabollar
½ knippe salladslök
1 ägg
Salt och peppar

Till servering:

Vegobiffar
Ärtskott
Pesto

Oemotståndligt god paj – med potatis och Västerbottensost

Gör så här:

  1. Skär smöret i tärningar och blanda med mjöl, ägg, salt och vatten till en smidig deg. Låt vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en pajform (ca 20 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
  2. Skala och skär potatisen i tärningar och koka den mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen samtidigt som du tillsätter uppvärmd grädde, ¾ av mozzarellan i riven form, finhackad salladslök och ägg. Krydda med salt och peppar.
  3. Bred ut potatisfyllningen på botten av pajen. Toppa med resten av osten, skuren i tunna skivor. Grädda i ca 20 min. Servera med ärtskott, vegobiffar och pesto.

Foto: Betina Hastoft, Martin Tandgaard