Paj med potatis och Västerbottensost

Recept på paj med potatis och Västerbottensost

Betina Hastoft
Paj är enkelt, gott och variationerna tar aldrig slut. Det är högtid för alla pajälskare att slå på stort och testa denna paj med potatis och Västerbottensost!
12 juli, 2022
Mojitoglass
0:58

Efter reklamen: Mojitoglass

(0:58)

Slå på ljud

Paj med potatis och Västerbottensost

Den här pajen tackar vi inte nej till!

Oemotståndlig paj med potatis och Västerbottensost
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

250 g (drygt 4 dl) vetemjöl
½ tsk salt
125 g kallt smör
1 ägg
1 msk kallt vatten

Pajfyllning:

400 g potatis
4 ägg
2 ½ dl matlagningsgrädde
125 g riven
Västerbottensost
Salt och peppar
½ knippe gräslök
40 g pinjenötter

Till servering:

1 knippe rädisor
200 g blandad grönsallat

Sparrispaj med parmesan och parma

Gör så här:

  1. Blanda mjöl och salt. Hacka i smör och nyp ihop degen med ägg och vatten utan att knåda. Låt vila svalt i en halvtimme.
  2. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen ordentligt i en smord pajform, picka med en gaffel och grädda i 10 minuter.
  3. Skala och skär potatisen i mycket tunna skivor. Bred ut potatisen i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, ost, salt och peppar och häll över potatisen.
  4. Strö över hackad gräslök och pinjenötter, och grädda 35–40 minuter. Servera med finhackade rädisor vända med sallatsblad.

Foto: Betina Hastoft