Paj med potatis och Västerbottensost
Den här pajen tackar vi inte nej till!
4 portioner
Du behöver:
250 g (drygt 4 dl) vetemjöl
½ tsk salt
125 g kallt smör
1 ägg
1 msk kallt vatten
Pajfyllning:
400 g potatis
4 ägg
2 ½ dl matlagningsgrädde
125 g riven
Västerbottensost
Salt och peppar
½ knippe gräslök
40 g pinjenötter
Till servering:
1 knippe rädisor
200 g blandad grönsallat

Sparrispaj med parmesan och parma
Gör så här:
- Blanda mjöl och salt. Hacka i smör och nyp ihop degen med ägg och vatten utan att knåda. Låt vila svalt i en halvtimme.
- Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen ordentligt i en smord pajform, picka med en gaffel och grädda i 10 minuter.
- Skala och skär potatisen i mycket tunna skivor. Bred ut potatisen i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, ost, salt och peppar och häll över potatisen.
- Strö över hackad gräslök och pinjenötter, och grädda 35–40 minuter. Servera med finhackade rädisor vända med sallatsblad.
Foto: Betina Hastoft