Smulpaj med rabarber, fläder och vit choklad

Recept på smulpaj med rabarber, fläder och vit choklad

columbus leth
Längtar du efter sommaren? Tjuvstarta med en extra lyxig smulpaj med rabarber, fläder och vit choklad.
19 april, 2022
1:37

Efter reklamen: 3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

(1:37)

Smulpaj med rabarber, fläder och vit choklad

Vem kan tacka nej till en varm smulpaj med rabarberfyllning, fläder vit choklad och en kula vaniljglass? Försommar på en tallrik!

Så bakar du en smulpaj med rabarber, fläder och vit choklad
columbus leth

4 portioner

Du behöver:

500 g rabarber
½ vaniljstång
1 dl socker
1 dl koncentrerad fläderblomssaft

Smuldeg:

75 g havregryn
25 g vetemjöl
100 g socker
1 tsk krossad kardemumma
¼ tsk salt
100 g smör
75 g vit choklad

Till servering:

½ liter vaniljglass

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Rengör rabarbern, skala och skär i små bitar. Dela vaniljstången, skrapa ur kornen och blanda ihop dem med sockret i en skål. Vänd ihop rabarber, vaniljsocker och fläderblomssaft och fördela blandningen i en smord ugnsform.
  2. Blanda havregryn, mjöl, socker, kardemumma och salt i en skål. Skär smöret i tärningar och smula ner dem i blandningen med fingrarna till en grov blandning. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i smuldegen. Fördela smuldegen ovanpå rabarbern.
  3. Grädda pajen i ugnen i cirka 30 minuter, tills den är gyllene och knaprig. Låt svalna något. Servera den sedan ljummen med vaniljglass.

Foto: Olof Abrahamsson, Tia Borgsmidt, Columbus Leth