Supergoda parmesanchips med löjrom och citronkräm. Parmesanflarnen går bra att göra i förväg och spara i en lufttät burk ett par dagar. Även citronkrämen kan förberedas och förvaras i kyl. Lyxigt, enkelt och underbart gott!
Av Redaktionen
26 december, 2018
Tid: 15 minuter
Du behöver:
250 g grovriven parmesan
1 burk löjrom
1 liten rödlök (finhackad)
någon färsk ört att dekorera med, t ex dill eller persilja
Citronkräm:
2 dl crème fraiche
skal av 1 citron
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Parmesanchips med löjrom och citronkräm.
Sätt ugnen på 175°. Riv parmesanosten och fördela den i runda ringar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 5–8 minuter tills parmesanen får en gyllene färg. Passa så att de inte bränns. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick citronkräm på varje flarn. Toppa med lite löjrom och finhackad rödlök och dekorera med färska örter. Strö till sist över lite salt och peppar.
Anmäl dig till ELLEs nyhetsbrev!
För det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av, eller alla, våra nyhetsbrev här nedanför.
Klicka i vilka nyhetsbrev du vill få och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox.
Då får du ett urval av veckans bästa artiklar, ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter från ELLE, ELLE Decoration eller ELLE mat & vin. Välkommen!
Av: Anna Wendt & Rebecca Petrovic Foto: Lisa Björner