Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Parmesanchips med löjrom och citronkräm

26 dec, 2018
AvRedaktionen
Parmesanchips med löjrom och citronkräm.
Supergoda parmesanchips med löjrom och citronkräm. Parmesanflarnen går bra att göra i förväg och spara i en lufttät burk ett par dagar. Även citronkrämen kan förberedas och förvaras i kyl. Lyxigt, enkelt och underbart gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 15 minuter

Du behöver:

250 g grovriven parmesan

1 burk löjrom

1 liten rödlök (finhackad)

någon färsk ört att dekorera med, t ex dill eller persilja

Citronkräm:

2 dl crème fraiche

skal av 1 citron

salt

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Parmesanchips med löjrom och citronkräm.
Parmesanchips med löjrom och citronkräm.

Sätt ugnen på 175°. Riv parmesanosten och fördela den i runda ringar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 5–8 minuter tills parmesanen får en gyllene färg. Passa så att de inte bränns. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick citronkräm på varje flarn. Toppa med lite löjrom och finhackad rödlök och dekorera med färska örter. Strö till sist över lite salt och peppar.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Av: Anna Wendt & Rebecca Petrovic
Foto: Lisa Björner

Annons