Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

9 lyxiga vegetariska snittar och tilltugg

13 nov, 2020 
Recept på lyxiga vegetariska snittar och tilltugg
Bjud på läckra vegetariska snittar och tilltugg! ELLE Mat & Vin har samlat 9 lyxiga recept som inte gör någon besviken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Oavsett om det är middagsbjudning, hemmamys eller fest på tapeten så är snittar och tilltugg alltid säkra kort. Många matigare varianter innehåller ofta kött eller fisk, men självklart finns det lyxiga snittar och tilltugg helt utan köttprodukter. Vi har samlat 9 lyxiga vegetariska alternativ att inspireras av – från festliga grönkålssnittar till lyxig pizza bianco och halloumispett. Hugg in!

1. Snittar med grönkål och fetaoströra

Snittar är underbart goda och går att variera i oändlighet. Dessa goda snittar tar inte mer än 15 minuter att göra, med en krämig röra gjord på grönkål, fetaost och crème fraiche. Ett perfekt sätt att inleda måltiden på!

Till receptet >>

Recept på snittar med grönkål och fetaoströra

2. Oliver med vitlök och rosmarin

Busenkelt tilltugg som alltid är ett säkert kort. Njut av oliverna före, under eller efter måltiden. Här smaksätts oliverna med vitlök, rosmarin, flingsalt och örtkryddor. Enkelt och gott!

Annons

Till receptet >>

3. Pizza bianco med getost och rödbetor

När det kommer till snacks och tilltugg är det få saker som toppar pizza. Denna läckra pizza bianco med getost och rödbetor passar bra som tilltugg, förrätt eller varför inte huvudrätt om du känner för det. Fungerar också alldeles utmärkt avsvalnad i snittar. Mums!

Till receptet >>

Recept på pizza bianco

4. Quesadillas med västerbottensost och svamp

Bjud på läckra quesadillas! Denna quesadilla med svamp kan du med fördel förbereda i förväg och värma upp i ugn när det är dags att hugga in. Underbart god och passar perfekt både till fest och vardag.

Annons

Till receptet >>

Recept på quesadillas med västerbottensost och svamp

5. Halloumisnittar på naanbröd

Halloumi har seglat upp som en storfavorit som går att variera och integrera i många olika rätter. Testa halloumisnittar på naanbröd för ett lyxigt tilltugg (eller en lyxig förrätt) utöver det vanliga. Halloumi är som allra godast när den är nystekt, så försök att servera så snabbt som möjligt.

Till receptet >>

Recept på halloumisnittar på naanbröd
Halloumisnittar till vänster i bild.

6. Pepparkaksgifflar med ädelost och fikonmarmelad

Ett ljuvligt och supersnabbt tilltugg med riktig julkänsla. Gifflar älskas av både stora och små men får här en lite nytänkande twist tack vare ädelosten och fikonmarmeladen. Vanliga gifflar passar självklart lika bra som de med pepparkakssmak.

Annons

Till receptet >>

Recept på pepparkaksgifflar med ädelost och fikonmarmelad

7. Halloumispett på päron

Spett är ett utmärkt format när det kommer till just tilltugg och inte minst mingelmat. Halloumispett på päron är det bästa av två världar – du får den härliga sältan från halloumin med sötare inslag av päron. Mandeln blir som pricken över i!

Till receptet >>

Recept på halloumispett på päron

8. Frasiga ostkex med nektarinsalsa

Satsa på kex! I det här receptet samsas stor smak i ett litet och kompakt tilltugg. Om det inte är säsong för nektariner när du väl testar receptet fungerar äpple precis lika bra. Toppa med myntablommor och njut!

Annons

Till receptet >>

9. Sötstarka rostade nötter

Har du ont om tid och letar efter ett gott och enkelt tilltugg? Dessa sötstarka rostade nötter tar inte mer än 10 minuter att slänga ihop och kommer garanterat göra succé. Använd blandade nötter, exempelvis mandel, pekan- och cashewnötter, som du sedan kryddar.

Till receptet >>

Annons
6 Julklappstips till den bekväme hemmakockenBrand logo
6 Julklappstips till den bekväme hemmakocken

LÄS MER:

5 festliga recept på veganskt julgodis

7 goda och smakrika vegetariska grytor

Vegetariska pastarätter – 8 lyxiga recept

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons