Snittar med grönkål och fetaoströra
- AvRedaktionen
Gör en krämig röra på grönkål, fetaost och crème fraiche. Perfekt att bre på rostat surdegsbröd och servera som snacks eller tilltugg innan middagen.
1 port
Tid: 15 min
Du behöver:
100 g grönkål
1 vitlöksklyfta
75 g fetaost
1 msk crème fraiche
3 skivor Pågen Surdegsbröd LantToast
Smör eller olivolja till stekning
Gör så här:
1. Ta bort stjälken från grönkålsbladen och hacka bladen grovt.
2. Hetta upp en stekpanna med smör eller olivolja. Tillsätt grönkål och en hel vitlöksklyfta och stek i några minuter. Tillsätt några matskedar vatten och låt koka in. Smaka av med salt och peppar. Släng bort vitlöksklyftan och låt svalna.
3. Smula fetaosten i en bunke. Blanda ner grönkålen och crème fraiche.
4. Rosta bröden i brödrost. Bre ut halva röran på en skiva, lägg på en annan skiva och bre på resterande del av röran. Lägg på den tredje brödskivan. Skär i fyra lika stora delar.