Frasiga ostkex med nektarinsalsa

Ostkex med nektarinsalsa

Här samsas stor smak i ett litet tilltugg. Är det inte säsong för nektariner än kan du använda äpple. Toppa med myntablommor!
06 mars, 2020

4 portioner

Ostkex:

4 portioner rostat bröd eller fullkornskex

150 g naturell färskost, gärna av getmjölk

1 tsk paprikapulver, gärna rökt

Nektarinsalsa:

1 liten schalottenlök

1 nektarin eller äpple

1 stor tomat

1 msk äppelcidervinäger

2 msk olivolja

2 stjälkar färsk mynta

salt och svartpeppar

Garnering:

Myntablommor

Gör så här:

Börja med salsan:

Hacka löken fint.

Halvera nektarinen och ta bort kärnan.

Halvera tomaten och plocka ut kärnhuset med en sked.

Skär nektarin och tomat i små tärningar och vänd ihop med hackad lök, äppelcidervinäger, olivolja och hackad mynta.

Smaka av salsan med salt och peppar.

Avsluta med ostkexen:

Bred färskost på brödbitarna, strö paprikapulver över och servera till nektarinsalsan.

Ostkex med nektarinsalsa

Ostkex med nektarinsalsa.

Av: Julie Hey, Timm Vladimir
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth

LÄS MER:

Jill Johnsons egna prosecco med passande tilltugg

15 enkla snacks och tilltugg till festen

6 goda och enkla snacks och tilltugg

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: