Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Frasiga ostkex med nektarinsalsa

06 mar, 2020 
AvRedaktionen
Ostkex med nektarinsalsa
Här samsas stor smak i ett litet tilltugg. Är det inte säsong för nektariner än kan du använda äpple. Toppa med myntablommor!
Annons

4 portioner

Ostkex:

4 portioner rostat bröd eller fullkornskex

150 g naturell färskost, gärna av getmjölk

1 tsk paprikapulver, gärna rökt

Nektarinsalsa:

1 liten schalottenlök

1 nektarin eller äpple

1 stor tomat

1 msk äppelcidervinäger

2 msk olivolja

2 stjälkar färsk mynta

salt och svartpeppar

Garnering:

Myntablommor

Gör så här:

Börja med salsan:

Hacka löken fint.

Halvera nektarinen och ta bort kärnan.

Halvera tomaten och plocka ut kärnhuset med en sked.

Skär nektarin och tomat i små tärningar och vänd ihop med hackad lök, äppelcidervinäger, olivolja och hackad mynta.

Smaka av salsan med salt och peppar.

Avsluta med ostkexen:

Bred färskost på brödbitarna, strö paprikapulver över och servera till nektarinsalsan.

Ostkex med nektarinsalsa
Ostkex med nektarinsalsa.

Av: Julie Hey, Timm Vladimir
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons