Halloumi-snittar och minikorvar

Halloumi-snittar på naanbröd och mini-viltkorvar med blåbär.

Halloumi-snittar på naanbröd och mini-viltkorvar med blåbär. Båda rätterna passar perfekt till det lite lyxigare minglet med en snitt i ena handen och ett glas bubbel i den andra.
07 mars, 2019

1. Halloumi-snittar på naan-bröd

40 st

Tid: 35 minuter

Servera genast, halloumi är som godast nystekt.

Ingredienser:

2 msk smör

2 vitlöksklyftor (krossade)

2 tsk garam masala

160 g babyspenat

salt och peppar

500 g halloumi

4 naan-bröd

Gör så här:

Lägg smöret i en stekpanna tillsammans med vitlök och garam masala. Låt smöret smälta och hacka under tiden spenaten, lägg i den. Fräs tills spenaten mjuknat, salta och peppra.

Skär halloumin i kuber och stek tills alla sidor fått färg. Stek naanbröd eller värm dem under grillen i ugnen tills de får lite färg. Fördela spenatröran ovanpå, skär i bitar som passar halloumin, lägg på den och stick en tandpetare eller cocktailpinne igenom.

2. Mini-viltkorvar med blåbär

40 st

Tid: 30 minuter

Hittar du inte viltkorv går det fint med en smakrik chorizo eller salsiccia.

Ingredienser:

12 rökta viltkorvar

2 msk blåbärssylt

4 tsk balsamicosirap

8 brioche

2 msk repad timjan

Gör så här:

Stek korvarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skär i centimetertjocka bitar. Blanda blåbärssylten med balsamicosirap. Skär briocherna i fyra bitar, snitta dem till hälften så att det blir som minikorvbröd. Lägg i en bit korv, en klick blåbärssylt och strö över timjan.

Halloumi-snittar och minikorvar.

Halloumi-snittar och minikorvar.

Av: Miriam Nice
Foto: David Munns

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: