Quesadilla med Västerbottensost och svamp

Quesadilla med Västerbottensost och svamp.

Den här quesadillan med svamp kan göras i förväg och värmas i ugn. Det ger dig mer tid att umgås med gästerna. Mingelmat när den är som allra bäst!
06 juli, 2018

24 st

Tid: 45 minuter

Du behöver:

ca 450 g valfri svamp

3 vitlöksklyftor

smör

2–3 msk sherry

1 msk soja

flingsalt och nymalen svartpeppar

6 små tortillas

1 knippa bladpersilja, hackad

ca 2 1∕2 dl riven Västerbottensost (eller annan ost med mycket smak)

Gör så här:

Rensa och skiva svampen ganska tunt. Skala och finhacka eller riv vitlöken. Hetta upp en stekpanna och stek svampen på medelvärme utan fett tills den slutat vätska sig. Tillsätt en klick smör, vitlök, sherry och soja. Sänk värmen och låt svampen puttra vidare i cirka en kvart. Smaka av med flingsalt och peppar. Hit kan du förbereda.

Värm en teflonpanna på medelvärme. Bred ut ett tunt lager svampröra på en tortilla. Strö över hackad persilja och riven ost. Lägg på ytterligare en tortilla och tryck till. Lägg hela ”dubbelmackan” i stekpannan. Vänd försiktigt när den fått lite färg och stek på andra sidan.

Upprepa med resten. Placera alla ovanpå varandra på ett fat efterhand som de blir klara. Låt svalna något, skär i tårtbitar igenom alla lager och servera.

Quesadilla med Västerbottensost och svamp.

Quesadilla med Västerbottensost och svamp. Foto: Ulrika Ekblom

Utdrag ur boken Fixa festen (Ica Bokförlag) av Liselotte Forslin, Mia Gahne, Jan Gradvall, Catharina Lindeberg-Bernhardssom, Anna Thunell och Mia Öhrn.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: