Sötstarka rostade nötter

Sötstarka rostade nötter.

Förbluffande mumsigt drinktilltugg! Allt du behöver är blandade nötter, muscovadosocker, färsk timjan, chipotlepasta, flingsalt och smör. Nötterna kan göras i förväg och sedan värmas lite i ugnen.
06 juli, 2018

10 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

400 g blandade nötter (t ex mandel, pekan- och cashewnötter)

1 1/2 msk ljust muscovadosocker

2 tsk hackad färsk timjan

1–2 tsk chipotlepasta (finns i tacohyllan)

1 tsk flingsalt + efter smak

2 msk smält smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Sprid ut nötterna på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen i cirka 5 minuter eller tills de börjar dofta – passa noga så de inte blir brända, det går fort. Rör runt ett par gånger under tiden. Blanda under tiden muscovadosocker, timjan, chipotlepasta och salt i en liten skål. Häll upp nötterna i en bunke, tillsätt smöret och blanda väl.

Rör ner kryddblandningen och blanda igen så att alla nötter blir täckta. Smaka av med salt. Häll upp i mindre glas eller en skål och servera gärna medan nötterna fortfarande är varma.

Tips! Nötterna kan göras i förväg och sedan värmas lite i ugnen.

Sötstarka rostade nötter. Foto: Ulrika Ekblom

Sötstarka rostade nötter. Foto: Ulrika Ekblom

Utdrag ur boken Fixa festen (Ica Bokförlag) av Liselotte Forslin, Mia Gahne, Jan Gradvall, Catharina Lindeberg-Bernhardssom, Anna Thunell och Mia Öhrn.