Vegetariska pastarätter – 9 lyxiga recept

8 lyxiga recept på vegetariska pastarätter

Inled helgen med en riktigt god pastarätt. ELLE Mat & Vin listar 9 lyxiga vegetariska pastarätter värda att testa.
06 november, 2020

Få saker är lika magiska som en riktigt god pastarätt. Många gånger innehåller de antingen kött, fisk eller fågel, men det finns många läckra alternativ för dig som föredrar vegetarisk kost. Vi har dykt ner bland våra pastafavoriter och samlat X lyxiga alternativ för dig som inte äter kött. Hugg in!

1. Pappardelle med falafel, aubergine och tomat

Vegetarisk pasta när den är som allra bäst! Här används pappardelle, en stor och bred pasta som för tankarna till fettuccine men är bredare än så. Pastasåsen innehåller aubergine och tomat och när pastan är klar strör du över stekt falafel, hackad persilja och riven parmesan. En ny pastafavorit!

Till receptet >>

2. Pasta med falafel, ostsås och broccoli

Älskar du också falafel? Du är inte ensam. Satsa på en smakrik och matig pastarätt med frasig falafel i fokus. Pastan och falafeln möter en len ostsås och rundas av med knaprig broccoli. En garanterad succé för hela familjen.

Till receptet >>

3. Pasta carciofi med tomater, kronärtskockor och oliver

Om vi inte har möjlighet att åka till Medelhavet så får Medelhavet helt enkelt komma till oss. Denna pastarätt använder sig av klassiska Medelhavssmaker och får vem som helst att drömma sig bort till varmare breddgrader. Lena kronärtskockor möter söta tomater och salta oliver – mums!

Till receptet >>

4. Pasta med squash, purjolök och ricotta

Ännu en krämig (och syndigt god) pastarätt, denna gång med squash, purjolök, vitlök och ricotta. Salvian och citronen tillför en härlig fräschhet men samtidigt lite sting som tar rätten till nästa nivå.

Till receptet >>

5. Festlig och fräsch pasta al limone

Lyxig pastarätt med en frisk och fräsch underton tack vare citronen. Utöver citron består pastasåsen av olivolja, färska örter, vitlök, parmesan, svartpeppar och grädde. En enkel och oemotståndligt god rätt!

Till receptet >>

6. Pasta med krämig svampsås och parmesan

Addera höstiga smaker till måltiden tack vare svampen! Här gör du en krämig svampsås full av smak som både gör pastarätten matigare och tillför smaker som är helt i säsong. Toppa med parmesan före servering.

Till receptet >>

7. Pasta cacio e pepe

En lättlagad favorit som aldrig går ur tiden. Bjud på pasta cacio e pepe – en ljuvlig pastarätt med parmesan och peppar. Var noga med att pastan verkligen blir kokad al dente för att skapa en tydlig kontrast till parmesanmolnet som rivs över.

Till receptet >>

8. Krämig pasta med brödkrisp, grönkål och pocherat ägg

En härlig pastarätt där många olika texturer möts och skapar ett perfekt samspel. Krämigheten från ägget, krispet från grönkålen och frasigheten från brödet leder till en magisk rätt på alla tänkbara sätt och vis.

Till receptet >>

9. BANDPASTA MED RÖD SPETSKÅL, SPENAT OCH TOMATER

Färgstark och fräsch pastarätt med röd spetskål, färsk spenat och ugnsbakade kvisttomater. Toppa med dillolja och hackade pistaschmandlar!

Till receptet >>

LÄS MER:

14 vegetariska livsmedel som innehåller mer järn än kött

10 snabba vegetariska luncher – perfekta för hemmajobb

3 goda vegetariska tacos till fredagsmyset