Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Pasta med squash, purjolök, vitlök och ricotta

14 aug, 2017
AvRedaktionen
Pasta med squash, purjolök, vitlök och ricotta.
Krämig pastarätt med squash, purjolök, vitlök och ricotta. Salvia och citron ger fräschhet och sting till pastan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

 

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 squash

1 purjolök

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

8–10 blad färsk salvia

4 portioner paccheri (eller annan kortskuren pasta)

250 g ricotta

1/2 citron (rivet skal)

salt och svartpeppar

Gör så här:

Hyvla squashen till band med en potatisskalare. Hacka purjon. Finhacka vitlöken. Fräs squash, purjo och vitlök i olja. Rör i salvian sista minuten. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastavattnet, men spara 1/2 dl. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner squash, purjo, vitlök och ricotta. Blanda ut med lite av det sparade pastavattnet för en krämigare konsistens. Rör i citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Pasta med squash, purjolök, vitlök och ricotta.
Pasta med squash, purjolök, vitlök och ricotta.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons