Pasta med krämig svampsås

Pasta med krämig svampsås.

Pasta med krämig svampsås toppad med parmesan. Comfort food när den är som bäst!
22 januari, 2018

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 liter svamp (t ex kantareller)

1 gul lök

2 msk smör

1 tsk vetemjöl

2 dl grönsaksbuljong

3 matlagningsgrädde

2 msk hackad timjan

Salt och peppar

Till servering:

4 portioner pasta (t ex linguine)

2 dl fint riven parmesanost

Gör så här:

Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör några minuter tills svampen fått färg. Pudra över vetemjöl. Späd med grönsaksbuljong och grädde medan du rör tills du har en krämig sås. Tillsätt timjan och sjud den i några minuter till. Salta och peppra.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda med såsen och den rivna parmesanosten.

Pasta med krämig svampsås.

Pasta med krämig svampsås.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: