Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Pasta med krämig svampsås

22 jan, 2018
AvRedaktionen
Pasta med krämig svampsås.
Pasta med krämig svampsås toppad med parmesan. Comfort food när den är som bäst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 liter svamp (t ex kantareller)

1 gul lök

2 msk smör

1 tsk vetemjöl

2 dl grönsaksbuljong

3 matlagningsgrädde

2 msk hackad timjan

Salt och peppar

Till servering:

4 portioner pasta (t ex linguine)

2 dl fint riven parmesanost

Gör så här:

Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör några minuter tills svampen fått färg. Pudra över vetemjöl. Späd med grönsaksbuljong och grädde medan du rör tills du har en krämig sås. Tillsätt timjan och sjud den i några minuter till. Salta och peppra.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda med såsen och den rivna parmesanosten.

Pasta med krämig svampsås.
Pasta med krämig svampsås.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons