Pasta carciofi med tomater, kronärtskockor och oliver

Pasta carciofi med tomater, kronärtskockor och oliver.

Lena kronärtskockor, söta tomater och salta oliver gör den här pastarätten mättande och med härlig Medelhavssmak. Smaka av med örter.
13 november, 2018

4 personer

Ingredienser:

250 g pasta

200 g inlagda kronärtskockshjärtan

olivolja

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

6 tomater

1 dl vitt vin

100 g oliver

färska kryddörter

Gör så här:

  1. Koka pastan.
  2. Låt skockorna rinna av, fräs dem i 1 msk olja i en stekpanna tills de får färg. Lägg upp i en skål.
  3. Skala lök och vitlök; finhacka dem. Klyfta tomaterna.
  4. Fräs löken mjuk i olja i en stekpanna tills löken mjuknar utan att ta färg.
  5. Tillsätt tomater och vitt vin och låt småputtra i 5 minuter.
  6. Tillsätt pasta, kronärtskockor och oliver och vänd runt.
  7. Smaka av med hackade kryddörter, salt och peppar.
  8. Servera genast – rätten är godast ljummen.
Pasta carciofi med tomater, kronärtskockor och oliver.

Pasta carciofi med tomater, kronärtskockor och oliver.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: