Krämig pasta med brödkrisp, grönkål och pocherat ägg

Recept på pasta med brödkrisp, grönkål och pocherat ägg

En god pastarätt med många härliga texturer, krämighet från ägget, krisp från grönkål och frasighet från brödet.
30 augusti, 2019

4 portioner

Du behöver:

350 g spaghetti

6 blad grönkål

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 dl olivolja

1 nypa chiliflingor

flingsalt och svartpeppar

Brödkrisp:

4 skivor lantbröd eller levain

1 msk olivolja

Till servering:

4 pocherade ägg

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär bort den hårda stammen från grönkålen och riv med fingrarna kålen i mindre bitar.
  3. Skala och skiva löken och vitlöken tunt och stek i olivolja några minuter så löken blir glansig och genomskinlig, men inte får färg.
  4. Tillsätt grönkålen och stek tills den mjuknar. Krydda med chili, flingsalt och svartpeppar.
  5. Skär bort kanterna från brödet.
  6. Bryt i mindre bitar och stek krispigt i lite olja i en stekpanna eller pensla med olja och grilla i ugnen några minuter.
  7. Blanda kål och lök med nykokt pasta.
  8. Strö de krispiga brödbitarna över och servera med pocherade eller lättstekta ägg.
Recept på pasta med brödkrisp, grönkål och pocherat ägg

Pasta med brödkrisp, grönkål och pocherat ägg.

Recept: Sanna Kekälainen och Frida Eriksson
Foto: Kirsi-Marja Savola