Bandpasta med röd spetskål, spenat och tomater

Bandpasta med röd spetskål, spenat och tomater.

Färgstark och fräsch pastarätt med röd spetskål, färsk spenat och ugnsbakade kvisttomater. Toppa med dillolja och hackade pistaschmandlar.
01 april, 2018

4 personer

Du behöver:

500 g bandpasta

2 små rödlökar

450 g röd spetskål eller rödkål

4 msk rapsolja

2 msk balsamvinäger

40 g färsk spenat

Ugnsbakade kvisttomater:

200 g kvisttomater

olivolja

flingsalt

Dillolja:

4 rejäla kvistar plockad dill

1 dl rapsolja, kallpressad

2 krm salt

svartpeppar

2 msk äppelcidervinäger

Till servering:

pistaschmandlar, grovhackade

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg kvisttomater i ugnsfast form och ringla olivolja och flingsalt över. Ugnsrosta kvisttomaterna i 20 minuter, sänk sedan till 100° och låt stå i ugn ytterligare 40 min.
  2. Skär rödlökarna i mindre båtar och spetskålen i grövre strimlor.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek rödlök och spetskål i rapsolja tills de mjuknat, smaka av med salt, svartpeppar och balsamvinäger.
  4. Mixa ingredienserna till  dilloljan med stavmixer.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan med rödlök och spetskål, sväng runt och vänd ner den färska spenaten.
  6. Servera med dillolja, ugnsbakade tomater och hackade pistaschmandlar.
Bandpasta med röd spetskål, spenat och tomater.

Bandpasta med röd spetskål, spenat och tomater.

Av: Louise Bondebjer
Foto: Sophie Håkansson

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: