ANNONSSAMARBETE

Trendigaste jeansen just nu influeras av 90-talet – här är modellerna!

Trendigaste jeansen just nu influeras av 90-talet – här är modellerna!

Om du ska shoppa ett par nya jeans i vår så är det jeans med 90-talskänsla som är det trendigaste just nu. Inspireras av hur våra ELLE Icons valt att styla sina jeansmodeller från Carlings nya våriga KARVE SS20-kollektion.

Att denim år efter år fortsätter att dominera modet är ingen överraskning och med våren i antågande ser man gärna över sin jeansgarderob. Årets denimtrender flörtar rejält med 90-talet och på ett ögonblick slungas man tillbaka till stilen på vännerna i Beverly Hills 90210 och favoriterna i Vänner.

För våren 2020 lanserar Carlings KARVE SS20 en jeanskollektion där fokus har lagts på att hitta rätt passform och material som är hållbara men inte tummar på kvaliteten.

– Kollektionen är vårig och fräsch med tillbakablick till 90’s r’n’b och LA rock. Tänk TLC möter Guns n Roses. Jag är extremt stolt över jobbet vi gör inom hållbarhet. Vi ska fortsätta att pusha både oss själva men också branschen i stort framåt, säger Axel Enqvist, Designer på KARVE.

I kollektionen hittar du klassiker du gillar från KARVE där alla har justeras med hållbarhet i fokus. Sytråd och blixtlås är utbytta mot ett återvunnet material och knapparna är nu i det mer hållbara alternativet ”raw silver button”.

Jeans i nya kollektionen

Wide leg – mellanhög midja. Finns en i svart och en i blått. Bägge är stentvättade.

Girlfriend fit – blue-black tvätt.

BootCut Rodeo – kommer i en klassisk mellanblå tvätt, passformen är lik girlfriend upptill men går sedan ut strax under knät.

High Rise Sunbleach – Tydlig 90-tals flört. En byxa i solblekt färg med tobaksfärgade sömmar.

Inspireras av ELLE Icons!

High Rise Sunbleach

Sofi Anckarman i jeansmodell: K MID HIGH RISE Sunbleach, 699 kronor. Shoppa här.

BootCut Rodeo

Esther Aguirre i K FD FLARE Rodeo, 699 kronor. Shoppa här.

Alicia Nore i K FD FLARE RODEO, 699 kronor. Shoppa här.

K MD WIDE Black Stone

Gabriella Medre i K MD WIDE Black Stone, 699 kronor. Shoppa här.

Samia Irumva i K MD WIDE Black Stone, 699 kronor. Shoppa här.

Caroline Rosencrantz i K MD WIDE Black Stone, 699 kronor. Shoppa här.

Nu kan du shoppa ditt eget par hållbara jeans från KARVE. Du får 100 kronor rabatt på KARVE-produkter med koden ELLE100. Koden gäller under perioden 10/3 – 25/3. Till shoppen!

4 sätt som KARVE arbetar för miljön

1. Under 2019 utökade KARVE samarbetet med en av världens mest hållbara denim-väverier Candiani. De hjälper KARVE att spara vatten i vävningen, färgningen och produktionen.

2. Bytte ut samtliga sömmar och blixtlås till återvunnet material. Knapparna har bytts ut till ett mer hålbart alternativ ”raw silver button”.

3. KARVE har också en svanencertifiering, något som man fortsätter satsa på vilket värderas högt bland både producenter och konsumenter.

4. Alla KARVE jeans transporteras med GreenCarrier. Vilket innebär båt från Turkiet och sedan tåget hela vägen till lagret i Sverige.

Lär mer om KARVE