ANNONSSAMARBETE MED KLARNA

Thérèse Hellströms vintagefavoriter du inte får missa i Paris

27 okt, 2020 
AvJenny Thorell
Dröm dig bort till en shoppinghelg i modets huvudstad. Modeproffset Thérèse Hellström guidar dig till vintage-guldkornen i Paris du bara måste besöka vid nästa resa!

Att den franska huvudstaden är en våt dröm för modeentusiaster världen över är sen gammalt. En som bosatt sig där av bland annat den anledningen är ELLEs modeinspiratör och fashionista Thérèse Hellström. Thérèse är en regelbunden besökare på världens modeveckor och arbetar som frilansande moderedaktör samt global head of PR på danska modemärket Custommade. Hon lever och andas mode och älskar därmed det enorma utbud av butiker som den franska huvudstaden har att erbjuda. Inte minst att du bokstavligen hittar en vintagebutik runt varje gathörn – den ena bättre än den andra.

– Att inhandla vintage är dessutom en av höstens stora trender och bland det trendigaste man kan bära i mode, säger Thérèse .

Att navigera sig fram i denna djungel av vintagebutiker som staden har att erbjuda är inte det enklaste - Thérèse har därför gjort ett urval av hennes favoriter nedan för dig som drömmer om att få strosa i franska vintagebutiker inom en snar framtid. För att shoppa smidigare använder Thérèse Klarnakortet som kan användas i samtliga vintagebutiker nedan. Oavsett om de är registrerade hos Klarna eller inte.

Thérèse Hellström är en van Parisshoppare och tar med oss till alla sina favoritbutiker!

Thérèse vintage-tips i Paris

1. Kiliwatch, 64 Rue Tiquetonne, 75002 Paris

Kiliwatch, som är en av de större vintagebutikerna i Paris var en av de första vintagebutikerna Thérèse besökte när hon flyttade till staden och som genast fick henne på fall:

– Det jag gillar med Kiliwatch är att man hittar allt från ett par klassiska Levis-jeans till en Hermès-scarf, eller en Yves Saint Laurent kavaj under samma tak – allt handlar bara om hur bra du är på att leta.

2. Les 3 Marches de Catherine B, 1 rue Guisarde 75006 Paris

Den pittoreska boutique-vintagebutiken Catherine B är som gjord för modeentusiasten som letar efter skor och klockor från stora modehus som Chanel eller Hermès.

– Det är bara att skrolla på deras Instagram (under samma namn) så blir man kär i allt från en gammal röd Hermès väska till en kreativ Chanel basketboll.

3. Kilo Shop, 125 Boulevard Saint Germain, 75006 Paris

Kilo Shop är en vintagekedja som finns på flera olika platser i Paris, men Thérèse absoluta favorit ligger i Saint-Germain där konceptet går ut på att man helt enkelt väger de vintagekläder som man vill ha och sedan betalar kilopriset.

– Ett väldigt kul, billigt och bra vintage-koncept där man verkligen kan göra bra kap.

4. La Mode Vintage, 12 rue Rochebrune, 75011 Paris

Vintageproffset Carole Bigielman står bakom den personliga vintagebutiken La Mode Vintage som erbjuder massvis med high-end vintage och unika plagg. Vintage från butiken kan du dessutom köpa online med Klarnakortet!

– Här hittar du troligtvis din första exklusiva och franska handväska eller varför inte en Chanel-kavaj från 60-talet? Thank god I'm a VIP!

5. Mademoiselle Joséphine, 16 Rue des Saints-Pères, 75007 Paris

På en vacker bakgata i en av Paris finaste områden hittar du Mademoiselle Joséphine, en exklusiv vintagebutik vars ägare alltid letar efter unika noga utvalda vintageplagg.

– Kanske gör du ditt första Chanel köp just här? Här använde jag mitt Klarnakort i somras och slog till på ett par Chanel-örhängen från 1980-talet.

Ta del av fler vintagetips från Thérèse här

Thérèse Hellström guidar oss till bästa shoppingen i Paris – med sitt Klarnakort i bakfickan

Shoppa vintage med Klarnakortet!

Gör som Thérèse och shoppa vintage smidigt, smart och enkelt med hjälp av Klarnakortet.

Klarnakortet kostar ingenting att använda. Du slipper även valutaväxlingspåslag, något som andra banker lägger på när du handlar utomlands.

– Bestäm själv om du vill betala dina kortköp direkt, senare eller en gång i månaden. Med Klarna-appen väljer du enkelt ditt favoritsätt, och du kan när som helst ändra dig.

– Du kan shoppa med full kontroll då du får push-notiser som hjälper dig att kontrollera att allt står rätt till. Vill du få en större översikt är det bara att öppna appen. Där hittar du allt sorterat för maximal översikt.

Innehåller annonslänkar