ANNONSSAMARBETE MED FILA

FILAs AW21 kollektion tar oss in i en lekfullare höst

04 okt, 2021 
Vi har pratat med modellen Klara Kassman och med musikproducenten Kornel Kovacs om hur de leker med stil både inom mode och musik. Givetvis helt klädda i FILAs nya kollektion. Bli inspirerad till en mer lekfull höst!

FILA fortsätter att fira sitt 110-årsjubileum med kampanjen Playing With Style och lyfter sitt ikoniska arv inom sport. I över ett sekel har varumärket lyft och hyllat individer som vågar uttrycka sin personliga stil.

I höstkollektionen hittar vi en hel del nya siluetter, uppdaterade uttryck och iögonfallande prints men du kommer fortfarande känna igen detaljer från varumärkets historia. Flirten till både court och outdoor är fortfarande tydliga passningar i FILAs AW21 kollektion där fokus ligger på set och bekväma plagg.

Kornel Kovacs är grundare av studio Barnhus och en av Stockholms viktigaste DJ, producent och musikexport. Han drev i sommar för andra året i rad den musikaliska profilen på Adam och Albins ÖN ute på Långholmen i Stockholm.

Foto: Elisabeth Eibye

Är det viktigt att leka med olika stilar som DJ?

– Det tycker jag nog. För mig är en stor del av tjusningen med hela dj-grejen just att kombinera stilar, hitta gemensamma nämnare hos låtar i olika genrer och skapa kontraster. Att leka helt enkelt.

Hur skulle du säga att din stil som DJ speglas i din klädstil?

– I ett överskott av t-shirtar med skivbolagslogotyper på i min garderob kanske? Jag är väl något av en klädstilmässig kameleont och det kanske går att koppla till min eklekticism som DJ.

Hur känns det nu att världen äntligen öppnas upp?

– Det känns glädjande! Dels på ett personligt plan då jag ser fram emot att helhjärtat kunna ägna mig åt det jag gör bäst, men jag gläds lika mycket som musikälskare. Musik kan inte existera i vakuum, varken metaforiskt eller bokstavligt då ljudvågor kräver luft och dansgolvet är genom historien den främsta grogrunden för nya musikstilars framväxande.

Ungdomligt men lyxigt minimalistiskt

Modellen Klara Djamila Kassman studerar textil på Konstfack. Hon attraheras av det kreativa uttrycket och har testat allt från målning, skulptur till fotografi och design. Precis som Kornel Kovacs tycker hon att musik är en viktig inspirationskälla för hennes stil.

Foto: Elisabeth Eibye.

Vilka är de viktigaste stilarna du leker med i ditt modeuttryck?

– Gärna gammalt second hand, lånat av polare, ärvt, mixat med riktigt bra plagg eller samarbeten. Jag kör väldigt mixat, men jag är väl en slapp hippiepunk, ibland dressad tant och sportig ibland i kort kjol och höga stövlar eller boots. Det är väldigt känslostyrt när jag går i gång i garderoben.

Foto: Elisabeth Eibye.

Du älskar att träna. Hur kombinerar du träning och mode?

– Det är ett evigt problem för man blir ju svettig när man tränar, annars skulle jag nog helst av allt alltid vara redo i träningskläder. Ibland är jag redo under mina oversized plagg.

Foto: Elisabeth Eibye.

Bästa plagget i din garderob?

– Min bomberjacka som jag köpte second hand i Berlin typ 2013 och har haft seriöst varje vinter sen dess och mina cowboyboots som jag köpte på min favoritvintagebutik i samma veva i New York.

I FILAs höstkollektion finns ett ungdomligt uttryck med retrokänsla men samtidigt en minimalistisk känsla med lyxiga detaljer som broderier och gömda fickor. Plaggen är bekväma och möjligheterna är oändliga när det kommer till att mixa och matcha. Tänk djärvt, energiskt och ungdomligt!