ANNONSSAMARBETE MED ACO

Fixa drömsvallet med rätt produkter – hårexpertens bästa tips

26 sep, 2023 
AvAnna Neld
Hår hårtips produkter ACO frisör hairtalkbyemelie volym återfuktande stärkande
Hösten innebär nya tag och nya rutiner – så även för svallet! Vi har djupdykt ner i hårvårdens värld tillsammans med Emelie Johansson, mer känd som hairtalkbyemelie, och reder här ut hur man allra bäst tar hand om sitt hår.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Frisören och influencern Emelie Johansson driver Instagram- och Youtubekontot hairtalkbyemelie, där hon varje dag delar de bästa hårtipsen och produkttipsen med sin trogna följarskala. Vi har tagit ett snack med Emelie om hur man tar hand om sitt hår på bästa sätt, vikten av att använda rätt produkter och hårvårdsdjungelns do’s and don’ts.

Advertisement

Emelies 5 tips för ett friskt hår

  1. Undvik att bleka håret för ofta
  2. Undvik att använda värmeverktyg för ofta
  3. Skydda håret när du solar
  4. Sov aldrig med blött hår
  5. Hitta rätt produkter för just dig

Rätt produkter för ditt hår

Men vad menas egentligen med rätt produkter för just dig? Behöver man anpassa hårprodukterna efter sin hårtyp?

– Precis som med hudvård så behöver din hårvård vara anpassad till vad din hårbotten behöver samt vad dina längder behöver. Det varierar utifrån vilken hårtyp man har samt vad man gör med det, förklarar Emelie och fortsätter:

– Schampo väljer du utifrån vad din hårbotten behöver, kanske volym för att skapa luft i håret, fukt om du har ett lockigt hår eller återuppbyggande för att du blekt håret mycket. Balsam väljer du utifrån vad längderna behöver, oftast fukt eller reparerande – eller en kombination.

Hår hårtips produkter ACO frisör hairtalkbyemelie volym återfuktande stärkande
Foto: Rasmus Lindahl

På apoteket hittar du ACOs hårvårdsserie med milda och effektiva produkter som passar alla hud- och hårtyper, även de känsliga. Produkterna innehåller färgbevarande egenskaper och antioxidanter som skyddar både hårbotten och längderna.

ACOs hårvård är skapad för tre olika behov: volym, återfuktning och stärkande – för att alla ska hitta de produkter som just deras hår behöver.

För återfuktning

Hår hårtips produkter ACO frisör hairtalkbyemelie volym återfuktande stärkande
Foto: Rasmus Lindahl

Upplever du att ditt hår och din hårbotten är torr och behöver en fukt-boost? Då ska du välja ett återfuktande schampo som ACOs Moisturising Schampoo. Det innehåller fuktgivande pantenol och vårdande aminosyror som lämnar en mjuk och fräsch känsla.

Behöver längderna en extra fukt-boost kan du kombinera ditt schampo med ACOs Moist & Repair Conditioner, som innehåller växtbaserade oljor och reparerande ceramider för ett mjukare hår med naturlig glans. Ett balsam som både reparerar skadat hår och återfuktar.

För volym

Om du har ett platt, livlöst hår är det volym du är ute efter. Då ska du satsa på ACOs Volumising-produkter. Volumising Shampoo innehåller återfuktande pantenol och volymgivande risprotein som stärker håret samtidigt som det ger en tjockare känsla och maxad glans.

Hår hårtips produkter ACO frisör hairtalkbyemelie volym återfuktande stärkande
Foto: Rasmus Lindahl

– Min favorit från serien är volymschampot, då håret blir så rent och luftigt. Sen passar det ju också till de allra flesta, säger Emelie.

För ett hår med ännu mer volym – använd tillsammans med balsamet från samma serie. Volumising Conditioner med vårdande växtbaserade oljor och risproteiner ger håret glans och stuns, utan att tynga ner.

För styrka

Hår hårtips produkter ACO frisör hairtalkbyemelie volym återfuktande stärkande
ACOs hårvård passar alla hårtyper, även de känsliga. Repairing-serien återfuktar, stärker och vårdar både hår och hårbotten.Foto: Rasmus Lindahl

Reparerande och återuppbyggande hårvårdsprodukter är perfekt för dig som bleker håret mycket eller som på annat sätt fått torrt och slitet hår. ACOs Repairing Shampoo innehåller återfuktande pantenol och stärkande veteprotein som återfuktar och vårdar, samtidigt som det ger håret glans.

Slitna toppar och längder behöver fuktgivande och återuppbyggande balsam – använd därför Moist & Repair Conditioner tillsammans med Repairing-schampot för bäst resultat.

Hår hårtips produkter ACO frisör hairtalkbyemelie volym återfuktande stärkande Emelie Johansson Petra Tungården
Emelie Johansson och Petra Tungården.Foto: Rasmus Lindahl

Den återfuktande serien är bra för slitet hår – men undvik gärna att tvätta håret för ofta, då det kan torka ut och slita ännu mer.

– Hur ofta du bör tvätta håret beror helt på vad du gör med det. Jag tvättar mitt två gånger i veckan men varannan till var tredje dag är bra att hålla sig till, förklarar Emelie.

Se till att tvätta rätt

Emelie berättar också att det är av vikt hur man tvättar sitt hår, inte bara att man har rätt produkter för hårets behov. Hon tipsar om dubbelschamponering och att låta balsamet sitta i några minuter extra.

– Dubbelschamponera gör man eftersom schampot första gången bara tar bort produkter, fetter och annat, och det är först andra schamponeringen du får effekt av schampot. Men tvättar du varje dag så behöver du inte det såklart. Balsam ska sitta så länge så det hinner ge effekt, berättar Emelie.

Hår hårtips produkter ACO frisör hairtalkbyemelie volym återfuktande stärkande Emelie Johansson Petra Tungården
Foto: Rasmus Lindahl

ACOs hårvårdsprodukter innehåller milda, rengörande ingredienser för att inte irritera – och plantbaserade oljor för att ge fukt. Ska dessa produkter användas på ett annorlunda sätt från traditionella hårvårdsprodukter?

– Hårvårdsprodukter som inte innehåller sulfat kan ofta löddra mindre men det betyder inte att de rengör mindre. Massera upp i händerna ordentligt innan du masserar in i hårbotten. Och glöm som sagt inte att dubbelschamponera, förklarar Emelie och avslutar:

– Silikonfria balsam använder du precis som ett vanligt balsam: krama alltid ut så mycket vatten du kan ur håret innan du sätter i ditt balsam och låt sedan sitta ett tag.

Läs mer om ACOs nya hårvårdsserie här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥