ANNONSSAMARBETE MED FILA

Sommarkollektionen inspireras av 90-talets mode på hemmaplan – möt ladieslovehiphop

31 mar, 2021 
Ta dig tillbaka till 90-talets och 70-talets stora modetrender med basket- och tennisinfluenser med den allra senaste vår och sommarkollektionen från FILA. Vi har pratat med det kreativa kollektivet Ladieslovehiphop som berättar om hur de inspireras av sin hemmaplan!

När modemärket FILA nu släpper sin nya vår och sommarkollektion gör de det som en hyllning till det förflutna genom att lyfta old school FILA. Gamla ikoner och hjältar tar plats och uppfinns på nytt genom att mixas med nya och moderna snitt.

En stor del av kollektionen bygger på varumärkets långa historia i tennisvärlden där FILA var pionjärer som kombinerade mode med sportkläder med en numera ikonisk design på 70-talet. I kollektionen syns också en utanför-basketplanen-look med en monokrom palett och djärva siluetter.

I dag må hemmaplanerna se annorlunda ut, men känslan och energin är fortfarande densamma. Med det i åtanke vill FILA i sin kollektion lyfta nästa generationens kreatörer på deras egna hemmaplan och på så sätt engagera de som vill förändra!

Kreatörerna som de engagerat är unga och färgstarka och har en stark vision om vad de vill göra – precis som FILA hade i starten som gjorde att de bröt ny mark när det kom till mode och stil.

Fotograf: Sima Korenivski Stylist: Magdalena Boberg

Det kreativa kollektivet Ladieslovehiphop (LLHH) består av Nataa, Rebecca och Linda. LLHH dj:ar och arrangerar events och festivaler. Just nu planerar Nataa och Rebecca för Ladieslovehiphop Festival 2021 och Linda som är artist släpper musik under namnet Nápoles.

– Vi jobbar som ett team mer eller mindre kring alla våra projekt och vi har en stor passion för musik och för att skapa en plats för fler kvinnor.

Ladieslovehiphops hemmaplan är utestället Trädgården i Stockholm. De känner sig helt enkelt hemma där, de gillar personalen och att de alltid blir bemötta med bra energi. De upptäckte Trädgården när de spelade musik där en sommarkväll 2017.

– Vi blev kära i trädgårdens aura. Man kan gå på feta konserter, festa all in inne i Röda Rummet eller bara hänga på Gården efter jobbet och spela pingis.

Tjejerna uppskattar att Trädgården är en sådan unik plats för att arrangera saker på – tack vare att det finns så många olika rum och scener.

– Det gör hela processen av att tänka ut kreativa koncept för till exempel vår festival mycket enklare och roligare.

Fotograf: Sima Korenivski Stylist: Magdalena Boberg

Nu hoppas Ladieslovehiphop bara på att de ska kunna arrangera Ladieslovehiphop Festival 2021 utan att behöva tänka på avstånd och restriktioner.

– Vi vill se publiken kramas, svettas och leva life utan oro eller begränsningar. Vi saknar verkligen att bara dansa loss en hel kväll. Att få DJa all galen musik som har släppts 2020 / 2021 som inte fått spelas så mycket inför en publik som den förtjänar. Vi ser även fram emot att Linda (Nápoles) kommer att få köra live och fortsätta sin resa med ny musik som kommer släppas framöver.

Festivalen kommer hållas under fyra dagar och den sista dagen blir på Trädgården. Alla fyra dagar kommer ha olika koncept och lyfta olika genrer, uttryck och känslor.

För mer information och uppdateringar håll koll på Ladieslovehiphop's instagram.