ANNONSSAMARBETE MED POLESTAR

Polestar söker hållbarhetsinnovationer i modevärlden – vinnaren koras på ELLE-galan

Polestar söker hållbarhetsinnovationer i modevärlden – vinnaren koras på ELLE-galan

Polestar uppmanar nu modedesigners och innovatörer på en global nivå som arbetar med hållbarhet att söka in till Design Towards Zero Award som delas ut på ELLE-galan i Stockholm i april 2023. Med priset vill Polestar uppmuntra och hylla innovativa hållbarhetsinitiativ.
10 mars, 2023

Det svenska elbilsmärket Polestar vill uppmuntra modebranschen att sätta ambitiösa mål för att minska utsläppen och hitta nya klimatlösningar. Företaget söker därför kandidater som arbetar för att minska utsläppen inom modevärlden, till deras nyinstiftade Design Towards Zero Award som delas ut på ELLE-galan i Stockholm den 21 april 2023.

Kandidaten som vinner priset bör kunna visa på initiativ som bidrar till att reducera utsläppen vid tillverkningen, arbete med innovativa och cirkulära material och en skalbarhet för massproduktion – utan att förlita sig på klimatkompensation.

– Som ett designdrivet företag tror vi att design är en lösning för att hitta sätt att reducera utsläppen. Polestar har som mål att producera en verkligt klimatneutral bil till 2030 utan att använda klimatkompensation. Vi kallar det Projekt Polestar 0 och det innebär att vi designar en bil från grunden och transformerar sättet hur bilar är byggda för att uppnå detta, säger Maximilian Missoni, Head of Design på Polestar.

Transportbranschen och modeindustrin står tillsammans för en stor del av de globala utsläppen och därför uppmuntrar Polestar sin egen, såväl som andra industrier att arbeta tillsammans för att minska utsläppen och bli mer hållbara.

Polestar har instiftat Design Towards Zero Award för att uppmuntra och hylla innovation av nya klimatlösningar. Den här gången vill företaget lyfta fram klimatsatsningar inom modebranschen och söker därför kandidater – designers och företag – till priset.

Juryn för ELLE & Polestar Design Towards Zero Award

Lisa Lang, Director Policy & EU Affairs Orchestrator EIT Climate KIC. Grundare av ThePowerHouse_Group, ElektroCouture, OFundamentO. Forbes topp 50 kvinnor inom tech.

Sophia Li, prisbelönt multimediajournalist, filmregissör och miljöförespråkare.

Fredrika Klarén, Head of Sustainability på Polestar.

Cia Jansson, chefredaktör på ELLE Sverige.

Muchaneta ten Napel, grundare och vd för Shape Innovate, Associated Lecturer vid London College of Fashion, sitter i styrelsen för Fashion Innovation Center, samt modeinnovationskonsult som bland annat jobbat med FN, UNFCC och Climate KIC under COP27.

Nicolaj Reffstrup, grundare av modevarumärket GANNI.

– Designers har förmågan att rita om kartan för modebranschen. Den överväldigande majoriteten av en produkts miljöpåverkan avgörs i designfasen. Det är därför designers är en avgörande del i att hitta nya lösningar för produktion och tillverkning – genom att helt enkelt undvika problemet redan från start, säger Lisa Lang som sitter i juryn för Design Towards Zero Award.

Så tävlar du

Kandidater kan ansöka till ELLE & Polestar Design Towards Zero Award från och med nu och fram till den 24 mars 2023.

Bifoga också en presentation kring hur du jobbar med innovativa och cirkulära material och nya lösningar för att minska utsläppen inom modeindustrin. För mer information se ansökningsformuläret.

Läs mer och ansök till Design Towards Zero Award