ANNONSSAMARBETE MED ADIDAS

Längdskidåkaren Frida Karlsson tipsar
– så hanterar du en energitjuv

01 feb, 2021 
Energikällor behöver vi alla. Men hur gör man för att hitta energi i vardagen och hur tacklar man energitjuvar? För längdskidåkaren Frida Karlsson handlar det om att boosta tillvaron och vända det negativa till något positivt. Här delar hon med sig av sina tips!

Aldrig har vi varit mer isolerade – och den energi som många normalt sätt får av vänner, kollegor och andra sammanhang har gjort att vi får söka efter endorfinerna på annat håll. Men visst går det att krydda sin tillvaro – och på så sätt hitta de där efterlängtade energikickarna, även om vi lever begränsat under den pågående pandemin.

Advertisement

Längdskidåkaren Frida Karlsson har sökt efter energi på nya sätt

Längdskidåkaren Frida Karlsson

En person som är proffs på energi, och behöver den till och under sina tävlingar, är vår stora idrottsstjärna, längdskidåkaren Frida Karlsson

– Jag har varit isolerad från större delen av min familj i en fjällstuga under ungefär ett halvår, då jag har varit i min "tävlingsbubbla", så jag har blivit bra på att krydda vardagen. Till exempel så kan en vanlig tråkig tisdag bli en dag för en finmiddag för mig och min sambo – och vi lägger extra krut på den för att få känna det där lilla extra. Man får helt enkelt ta in det man gillar till sitt hem – som att vardagslyxa med ett hemma-spa och unna sig, säger Frida.

Energitjuvar är som "sugrör"

Var vi människor tankar energi ifrån är så klart individuellt, men det som däremot drar energi tycks vara mer lika för oss alla. Energitjuvar finns överallt – både som tråkiga måsten till personer vi ofta har runt omkring oss, som Frida valt att kalla för “sugrör”

– Ofta finns det ett “sugrör” i rummet – och märker du det inte så kanske det är du själv som är sugröret. Mitt sätt att tackla personer som stjäl min energi är att bli trotsig. Allt negativt personen säger vänder jag tillbaka till något positivt. När jag har vänt tre negativa saker, som personen sagt, till positiva saker så brukar det slutligen gå upp för personen vilken energitjuv han eller hon är!

För Frida är träning hennes liv – att bli bäst ingår i jobbet

Men att idrotta är också hennes hobby och det hon trivs med att göra allra mest. Och tur är väl det eftersom hon under sommarhalvåret tränar fem timmar per dag. För att fortsätta glänsa i skidspåren ingår en hel del löpning, något som Frida uppskattar mycket – speciellt en dag då solen skiner. Men hur gör man om inte ens solen lyckas locka ut en till joggingrundan för att stegen känns för tunga?

– Gå inte på de överjävliga passen från start! Håll det på en lagom nivå och öka istället successivt. Du kommer att känna energi och det kommer att ge massor av endorfiner, lovar Frida.

Foto: Sophie Odelberg/ Söderberg Agentur

Här är Fridas bästa tips på att göra löpningen lättare

1. Lita på att stegen kommer att kännas lättare. De första passen kanske inte känns superhärliga, men när du väl kommer igång så kommer du att hitta flytet mer och mer. Du kommer att få en kick när du märker att det går lättare!

2. Ta med en kompis. Då får du både kvalitetstid med din vän samtidigt som tiden susar iväg under löppasset. Gör resan tillsammans.

3. Hitta flowet. När man springer vill man ha det där lätta studset. adidas Ultraboost 21 är helt fantastiska mot asfalt exempelvis. De ger sån otrolig studs och jag känner att jag får bra spänst av dem.

Löparskor: adidas Ultraboost 21

adidas Ultraboost 21, med ovandelen av 92 procent återvunnen plastavfall från haven, har mer boost än någon annan Ultraboost och genererar maximal komfort och respons i varje steg.

Just det där med spänsten menar Frida är viktigt att känna när man springer. Stegen ska inte behöva kännas extra tunga utan ha ett skönt “boost”. Fördelen med just Ultraboost 21 från adidas, som Frida är ambassadör för, är att de har 25 procent mer boost än original-skon vilket ger en känsla av att “nästan gå på moln” med maxad studs.

Nu i vår kör Frida på hårt med just löpning och är tacksam över ljusare tider, även om dåligt väder aldrig har stoppat henne. Men vad ser hon egentligen fram emot mest när pandemin är över?

– Resa! Jag reser ju mycket i jobbet, men off season när jag inte ska tävla så skulle jag vilja åka på en golfresa och bara njuta.

Fotograf: Sophie Odelberg/ Söderberg Agentur

Innehåller annonslänkar