ANNONSSAMARBETE MED ÅHLÉNS

12 plagg vi vill bära i höst & hållbara tips om kläder från designern Carin Wester

Höst innebär stickade tröjor, mössor och varma kappor. Vi har hittat favoriterna vi vill bära! Åhléns designer Carin Wester vet dessutom hur du skapar en garderob som håller över tid och hur du bäst tar hand om dina stickade plagg.

När hösten gör entré är det många som jublar då höstmodet brukar vara mångas favoritsäsong. Hösten 2021 står stickat i fokus, det skandinaviska modet ligger i topp och lager-på-lager är ledorden.

Åhléns designer Carin Wester vet allt om vad vi kan förvänta oss av höstens stickade mode och hur man ska vårda sina kläder för att skapa en hållbar garderob där man inför varje säsong endast behöver addera vissa plagg och accessoarer.

– Jag vill skapa plagg som kan älskas över tid och har en långlivad design, säger Carin Wester.

Vad kommer vi se för stickade plagg i höst?

– Hösten är full av stickade plagg, allt från klänningar till västar, tröjor och kjolar som med fördel bärs lager på lager för att skapa en lång och svepande silhuett. Färgskalan går gärna ton i ton.

Bli inspirerad hos Åhléns.

Har du något favoritplagg?

– Vi har så många fina tröjor, västar och klänningar att det är svårt att välja. Men jag gillar verkligen den stickade tröjan Summer från Wera. Passformen är perfekt både till byxa och kjol och strukturen är härlig. Jag skulle också vilja lyfta fram våra ytterplagg för hösten. Vi har många nya, fina modeller både från Wera och Carin Wester som teamen har jobbat fram. Allt från ofodrade kappor i härlig ullkvalitet till fleece och pilejackor.


Så tar du hand om dina stickade kläder

Carin Wester. Foto: Åhléns.

– En regel med stickat är att välja vädring framför tvätt. Då håller plaggen längre, passformen bevaras och det är mer skonsamt för både miljö och produkt, säger Carin Wester.

1. Vädra

Vädra hellre än att tvätta ofta. Torka försiktigt bort eventuella fläckar. Häng ut plagget när det är lite fuktigt ute så reser sig plaggets fiber vilket håller plagget snyggt.

2. Förvara rätt

Låt ditt stickade plagg ligga och ha gärna något medel eller cederträkulor som håller mal och pälsänglar borta intill plagget.

3. Tvätta

När du väl tvättar se till att välja ett tvättmedel som är skonsamt och följ tvättanvisningarna på plaggets tvättlapp. Är det ett plagg i ull använd gärna en tvättpåse. Pressa ur vatten ur plagget genom att rulla in det i en torr frottéhandduk och plantorka sedan.

4. Piffa ytan

Ta hand om plaggets yta så det ser nytt och fräscht ut genom att för hand plocka bort eventuella noppor som uppkommit. Du kan också med fördel använda en ullkam.

12 plagg som vi gärna bär i höst!

TV: Höstmode 2021: Så ser säsongens största trendfärger ut