Annonssamarbete med Honest

Så fixar du den ultimata picknicken – Elsa Billgren tipsar

Så fixar du den ultimata picknicken – Elsa Billgren tipsar

Få saker slår ett gäng vänner, god mat och svalkande drycker på en picknickfilt en varm sommardag. Här är Elsa Billgrens bästa tips för en härlig picknick!
11 juni, 2019

”Alla måltider borde ätas utomhus från och med nu”. Inspireras av ELLEs Influencer Elsa Billgren och flytta lunchen eller middagen till picknickfilten istället. Här är några tips på hur du ger den extra guldkant!

Hitta ditt egna smultronställe

För mig är den perfekta platsen för en picknick en gömd kulle i en park med utsikt över natur och trädtoppar. En plats där man kan vila på riktigt, somna till och läsa i lugn och ro. Till mina favoriter hör Ekotemplet i Hagaparken – det är otroligt vackert där och Versaille-vibbar utlovas!

Smarta mathacks

Förpacka rätt och slipp kladdiga smörgåsar och varma drycker. Mina bästa hacks: Använd en kyld kökshandduk att vika runt smörgåspaketen så de håller sig fräscha och kalla. Frys även drycken innan picknicken så den sakta får tina upp under dagen och därmed håller sig kyld hela dagen.

En mix av sött och salt

Efter alla år av att packa picknickkorgar har jag hittat den ultimata mixen av grejer. Det ska vara fräscht, salt, sött, svalkande och färgglatt. Inte kladdigt, inte trist – bara vackert och ett med naturen man äter den i! I min picknickkorg hittar man bakverk, små yoghurtar och chiapudding som jag har i en loppisburk med ananas, hallon, jordgubbar och blåbär. För en matigare smörgås bjuder jag på ett enkelt recept på en avocadomacka nedan:

För 2 personer:
– 4 skivor frukt- och nötbröd

– 2 mogna avokados

– 1/2 paket fetaost

– en nypa flingsalt

– en nypa chiliflakes

– 1/2 msk olivolja

– 1 näve ruccola

Så gör du:
Mixa ihop avokado, fetaost och olivolja med en gaffel. Lägg på röran på två av brödskivorna och toppa med ruccola, flingsalt och chiliflakes. Lägg sedan på de två resterande brödskivorna och bind sedan runt smörgåspapper med hampasnöre – voilá!

Skippa plasten

För en härligare känsla dukar jag helst upp med riktigt porslin, riktiga glas och bestick. Vill man vara lite mer praktisk räcker några kökshanddukar och gafflar – så länge det är naturliga material och saker från köket funkar det fint, samtidigt som det värnar om miljön.

Svalkande drycker

Goda (kalla) drycker är a och o. I sommar packar jag ner ett gäng drycker från nya helt ekologiska Honest Organic. De har allt man vill svalka sig med på picknicken – iste, iskaffe, lemonad och fruktdrycker för barn. Det bästa av allt? Alla innehåller mindre socker är vanligt vilket är perfekt för mig som ändå tycker att syrligt är godast!

Här hittar du Honest Organic.