ANNONSSAMARBETE MED XBOX

Längdhoppsstjärnan Khaddi Sagnia: "Jag vill skriva in mig själv i historieböckerna"

Längdhoppsstjärnan Khaddi Sagnia: "Jag vill skriva in mig själv i historieböckerna"

Khaddi Sagnia är en av våra absolut största friidrottsstjärnor. Här träffar vi längdhoppsstjärnan som gör succé både på banan och i sociala medier.
05 december, 2022

Ett hopp på 6,95 meter. Det är det otroliga resultatet som längdhoppsstjärnan Khaddi Sagnia har som sitt personbästa. Och visst är hon uppe och nosar på damernas svenska rekord på 6,99 meter.

– Mina mål inom friidrotten har alltid i grund och botten varit att bli så bra som möjlig – att hoppa längre eller springa snabbare. Jag vill ta mig dit jag aldrig varit tidigare, det vill säga att skriva in mig själv i historieböckerna, säger Khaddi som har hela nio SM-guld och ett EM-brons bakom sig.

Khaddi Sagnia Xbox

Med Xbox Design Lab kan du designa din egen handkontroll, välja dina egna färger, och verkligen visa vem du är. För Khaddi föll valet på Sveriges färger.

Khaddi är ett av Sveriges starkaste friidrottshopp och en inspirerande person. Hon är uppvuxen i Hjällbo, Göteborg, där hon är yngst av en syskonskara på åtta:

– Att vara en del av en så stor familj där det är så många personligheter och så många som ska ta plats är både svinkul och jobbigt. Jag är den yngsta, men också den jobbiga och spralliga om jag får quota min syster, haha. Men jag måste definitivt säga att jag känner mig så otroligt välsignad som får ingå i denna stora familj. Det finns så oändligt mycket kärlek att hämta och så roliga samtal och stunder som jag alltid blir så glad över att kunna vara med om. Och för att inte tala om allt stöd jag får. Jag älskar dem så så mycket, säger Khaddi.

Och Khaddis familj är också en del av hennes stora framgång – och speciellt det självförtroende hon fått av mamma Sutay:

– Min lilla gumma till mamma är det finaste som finns på denna jord. Hon är min största cheerleader. Den kärleken jag har för min mamma kommer från den tacksamhet jag har och haft sedan jag fått vara med och se alla uppoffringar hon gjort för mig och mina syskon.

Khaddi Sagnia Xbox

Khaddi går helt in i tävlingen – både när det kommer till sporten och gamingen.

Att Khaddi är en tävlingsmänniska är inte förvånande – och när hon får tid över är gamingen en tid för "avslappning" – fast en fartfylld sådan:

Khaddi Sagnia Xbox

Ett perfekt sätt att testa sig fram för att hitta just sina spelfavoriter är att använda sig av den ultimata spel-prenumerationstjänsten Xbox Game Pass Ultimate (finns även till PC och moln-spelande som på mobiler och surfplattor). Den fungerar precis som dina andra streamingtjänster.

– Jag älskar mitt Xbox Series S och spel med fart och action, till exempel bilspelet Forza Horizon som finns på prenumerationstjänsten Xbox Game Pass. Allt går ut på att vinna mot den jag spelar mot. Då kommer den tävlingsinriktade personen fram som inte vill annat än att vinna. Jag går in i en bubbla där endast jag, spelet och personen jag spelar mot finns, och inget annat. Det är avslappning för mig på ett sätt, säger Khaddi som har sin egendesignade handkontroll från Xbox Design Lab i svenska flaggans färger.

– Den är magisk! Den känns så speciell och verkligen min egen. Nästan så att jag skulle vilja glasa in den och ställa den i ett vitrinskåp haha! säger Khaddi om sin Xbox Elite Controller Series 2.

Khaddi Sagnia Xbox

Gör din Xbox Elite Controller Series 2 unik genom Xbox Design Lab – och lägg till ditt namn!

KHADDIS 3 FAVORITSPEL

  1. FORZA HORIZON 5

    Jag gillar bilspel. Som tur är så finns det inga fartkameror eller hastighetsskyltar där, vilket gör det superkul att få gasa på och köra mot andra spelare utan att behöva tänka på större konsekvenser.

  2. FIFA 22

    Min favoritsport efter friidrott är helt klart fotboll. Jag älskar att ingå i ett lag och att få kämpa tillsammans. Vinner vi så vinner vi ihop, förlorar vi så förlorar vi ihop.

  3. GTA

    Jag älskar att spela GTA, där jag kan försvinna in i den mindre oskuldsfulla världen och härja runt.

Vårt svenska hopp heter egentligen Khaddijatou, men på sociala medier känner vi även henne som Candy:

– Vissa har svårt för att uttala mitt namn, detta gjorde att jag gick efter förkortningen Khaddi i stället. Men trots det så blev Candy ett smeknamn jag fick av några vänner när jag var yngre, vilket jag kom att bli förälskad i då och jag kände mig så gullig när jag blev kallad för det. Det blev en del av mig, vilket gjorde att jag valde det namnet ihop med mitt vanliga namn på Instagram.

Och Candy är stor på Instagram med nära 300 000 följare. De flesta är fans såklart, men det finns även dem som tycker att hon ”sticker ut för mycket”, speciellt när hon visar "mycket kropp":

– Mycket elakt som skrivs på sociala medier kommer från folk som mår dåligt i sig själva, de kan ha dåligt självförtroende eller en dålig självkänsla. För många handlar det nog om att de inte är så pass bekväma med hur de ser ut, vilket gör att de hellre projicerar ut den osäkerheten genom att ”förbjuda” andra till att posta bikinibilder och bilder generellt som gör de personerna glada. På min sida finns det inte plats för annat än positivitet!

Xbox Series S

Xbox Series S – nästa generations prestanda i den minsta Xbox-konsolen någonsin.

Här kan du läsa mer om Xbox Design Lab!