Pavlova är ett tårtliknande bakverk med marängbotten som ofta toppas med grädde, bär och pistagenötter. Man kan även använda lakrits, lemon curd eller något annat gott. Här är våra bästa recept!
Ute efter en riktigt lyxig dessert? Bjud på ett bubblande avslut med någon av dessa tre ljuvliga efterrätter med mousserande vin som champagne, cava eller prosecco!
En klassisk peach melba består av persika och hallonsås med vaniljglass. Efterrätten inspirerar till den här tårtan som är läcker som en dröm. Har du ont om tid använder du färdiga marängbottnar och köper vaniljkräm.
Sätt färg på middagen eller festen med en hejdundrande tårta! Lika vacker som smakfull. En pavlova är given under påsken och går att variera i det oändliga.
Ingen midsommar utan en tårta med färska bär och friska smaker. Här har vi gjort den på marängbottnar med rostade hasselnötter och fyllt den med rabarber-, vanilj- och jordgubbssylt.
Årets bästa påsk- och vårrecept hittar du i ELLE-mat & vin nummer 2, i butik mars-april! Läs mer nedan, där du även hittar ett riktigt förmånligt prenumerationserbjudande.
Åren i USA har gjort Amy von Sydow Green till en om möjligt ännu vildare saltlakritsfantast. Ebba var något skeptisk mot smakblandningen, men när hon testade tårtan ändrade hon sig…