Rosa minipavlovabakelser

Rosa minipavlovabakelser.

Söta små bakelser som passar perfekt till bröllop eller fest. Marängerna kan gräddas flera dagar i förväg och sedan förvaras torrt.
18 juni, 2018

Tid: 1 1/2 timme

Du behöver:

4 äggvitor

2 dl socker

1 tsk ättiksprit

ca 4 droppar röd karamellfärg

ev 1 dl nötter, t ex hasselnötter och valnötter

Fyllning:

3 dl vispgrädde

3 dl turkisk yoghurt

2 tsk vaniljsocker

bär eller frukt efter egen smak

vackra blomblad, t ex rosa rosenblad

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Ta fram en torr bunke och visp. Blanda alla ingredienser och vispa tills smeten blir glansig. Gör tricket för att kontrollera om marängen är klar genom att vända bunken upp och ner. Om marängen stannar kvar i bunken är den klar. Smörj en plåt eller ett bakplåtspapper med mjukt smör till ca 12 små rundlar. Mjöla rundeln rikligt med mjöl, så att mjölet verkligen fastnar i rundeln. Klicka ut smeten på rundlarna. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Vispa grädden och vispa sedan i vaniljsockret och yoghurt (av tjockflytande, fetare sort). Lägg på yoghurt-grädden, och generöst med bär. Vackrast blir det om allt går i lite matchad färgskala t ex lavendel, rosa och vitt. Romantiska färger!

Rosa minipavlovabakelser.

Rosa minipavlovabakelser.

Av: Linda Sandberg
Foto: Kirsten Hinder