Leilas mandelpavlova-cupcakes

01 apr, 2017 
AvRedaktionen
Leilas mandelpavlova-cupcakes.
Makalösa marängkakor med fluffig topping gjord på grädde och grekisk yoghurt. Slösa med färska bär. Recepet är framtaget av Leila Lindholm.
Annons

12 st

Du behöver:

7 ekologiska äggvitor

5 1/4 dl strösocker

saft av 1/2 citron

50 g mandelspån

Topping:

5 dl vispgrädde

3 dl grekisk yoghurt 10%

3 msk florsocker

1 liter färska bär

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Blanda äggvita, strö- socker och citronsaft i en rostfri bunke. Rör tills sockret är löst. Vispa marängen tjock över ett vattenbad (över kokande vatten) tills den uppnår 60–65°. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Blanda försiktigt i mandelspån i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med maräng. Grädda i mitten av ugnen i 45–55 min, de ska vara lite sega och mjuka i mitten. Vispa grädden till toppingen och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängerna. Garnera varje cupcake med bär.

LÄS MER:

Recept från boken Hello cupcake av Leila Lindholm. Fler recept hittar du här.

Leilas mandelpavlova-cupcakes. Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Leilas mandelpavlova-cupcakes. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons