Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pavlovakrans med äppelkompott och dulce de leche

24 nov, 2023 
AvCatarina König
Recept på pavlovakrans med äppelkompott och dulce de leche
Catarina König
Hur vacker är inte den här pavlovakransen som toppas med äppelkompott och dulce de leche? Gudomligt god är den också såklart!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du god pistageglass utan glassmaskinBrand logo
Så gör du god pistageglass utan glassmaskin

Pavlovakrans med äppelkompott och dulce de leche

Ett perfekt avslut på middagen.

Annons

4–6 portioner

Du behöver:

Pavlovakrans:

3 äggvitor
2 ½ dl strösocker
1 tsk pressad citronsaft
2 tsk Maizena majsstärkelse

Dulce de leche-kräm:

2 dl Smetana
¾–1 dl dulce de leche
½ tsk vaniljsocker

Äppelkompott:

3–4 syrliga äpplen
50 g smör
½ dl strösocker (mer om äpplena är mycket syrliga)
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära

Till servering:

1 dl vispgrädde
½ dl dulce de leche
Citronmeliss

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum. Tillsätt sedan socker, lite i taget, och citronsaft. Fortsätt vispa tills marängen blir toppig och glansig. Vänd sedan i majsstärkelse som siktas över.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Spritsa ut marängen till en rund krans. Forma små skålar i kransen med en sked.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter. Pavlovan ska vara torr när den är klar.
  4. Dulce de leche-kräm: Blanda samman Smetana med dulce de leche och smaka av med vaniljsocker. Låt stå i kylskåpet till servering.
  5. Äppelkompott: Skala och hacka äpplena i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och vänd ner äppelbitarna.
  6. Tillsätt socker, kanel och ingefära och låt fräsa tills äpplena mjuknat något (det skall inte bli äppelmos). Smaka av och tillsätt ev mer kanel, ingefära eller socker.
  7. Vispa grädden och lägg i en spritspåse med önskad tyll. Lägg även dulce de leche i en annan spritspåse.
  8. Lägg kransen på ett tårtfat. Klicka i äppelkompott i fördjupningarna i kransen, och klicka på dulce de leche- kräm på kompotten. Spritsa på lite grädde och små klickar dulce de leche runt om. Garnera med citronmeliss.

Foto: Catarina König

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons