Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Minipavlova med vaniljgrädde, blåbär och passionsfrukt

07 jul, 2023 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på minipavlova med vaniljgrädde, blåbär och passionsfrukt
Konstigt nog är allt godare i miniformat – som den här minipavlovan med vaniljgrädde, blåbär och passionsfrukt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalasetBrand logo
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

Minipavlova med vaniljgrädde, blåbär och passionsfrukt

Hur kan allt vara godare i miniformat?

Lyxig minipavlova med vaniljsgrädde, blåbär och passionfrukt

6 portioner

Annons

Du behöver:

Maräng:

2 äggvitor
125 g (1,4 dl) strösocker
¼ tsk vitvinsvinäger

Vaniljgrädde:

3 dl vispgrädde
1 ½ tsk strösocker
½ vaniljstång

Till servering:

1 dl passionsfruktssirap
3 passionsfrukter
125 g blåbär
Citronmeliss

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 110° varmluft. Vispa äggvitorna fasta med elvisp i en skål. Vispa sedan i sockret, lite i taget. Tillsätt vinägern och vispa till en blank marängsmet.
  2. Klicka ut 6 marängklickar på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av 2 skedar. Gör en liten fördjupning i marängerna för att få plats för fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Låt svalna helt på galler.
  3. Dela passionsfrukterna, gröp ur innehållet. Vispa ihop grädde, socker och vaniljfrön. Lägg en klick vaniljgrädde på varje maräng. Ringla över sirap. Toppa med passionsfrukt, blåbär och citronmeliss. Servera genast.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons