Pavlovakrans med jordgubbar

Recept på pavlovakrans med jordgubbar

Diana Dontsova
Den här maffiga pavlovakransen med färska jordgubbar är en given klassiker som avslutning på ett välfyllt buffébord.
28 maj, 2021
0:34

Efter reklamen: Somrig rund glasstårta med jordgubbar!

(0:34)

Pavlovakrans med jordgubbar

Festens vackra final: maräng, grädde och jordgubbar. Mer behövs inte!

Så gör du en pavlovakrans med jordgubbar
Diana Dontsova

6 portioner

Du behöver:

4 äggvitor
2 ½ dl strösocker
Några droppar vitvinsvinäger

Till servering:

3 dl grädde
Röda bär, t ex jordgubbar, hallon och vinbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 120°, varmluft. Vispa äggvitorna med socker och vinäger i en rostfri bunke till en vit smet.
  2. Sätt bunken i ett vattenbad och vispa i ca 5 min. Det är viktigt att sockret i marängen smälter helt och hållet. (Det känner man bäst genom att dra marängsmet mellan två fingrar, sockerkornen ska inte kännas.) Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa på hög hastighet i ca 10 min. Vispa tills marängen har svalnat.
  3. Fyll en stor spritspåse utan tyll med maräng. Klipp ett stort hål och spritsa en krans (bestående av 6–7 marängbollar) på en bakplåtspappersklädd plåt. Jämna till topparna en aning.
  4. Ställ in i mitten av den varma ugnen och grädda i ca 30 min eller tills marängen känns helt torr på utsidan men är fluffig inuti. Ta ut plåten och låt kransen svalna helt.Toppa med vispad grädde och röda bär. Servera så snart som möjligt.

Recept: Diana Dontsova, Emma Martiny, Linn Grubbström Foto: Philip Hoepner, Iben Bolling Kaufmann, Betina Hastoft, Diana Dontsova, Winnie Methmann

Missa inte

Drömmig pavlova med jordgubbscoulis

En dessert som har ALLT!

Drömdesserter med champagne, prosecco och cava

Lyxiga efterrätter i glas på mousserande viner

Marängtårta peach melba

Läcker marängtårta inspirerad av peach melba.