Påskig pavlova med rosenblad

Påskig pavlova med rosenblad.

Sätt färg på middagen eller festen med en hejdundrande tårta! Lika vacker som smakfull. En pavlova är given under påsken och går att variera i det oändliga.
11 april, 2017

10–12 bitar

Tid: 2 timmar och 30 minuter

Du behöver:

4 äggvitor

1 tsk ättiksprit (12 %)

2 1/2 dl strösocker

4 dl vispgrädde

1 1/2 dl lemon curd

1 ekologisk citron, strimlad zest

1 näve hackade pistaschnötter

blad från obesprutade ätbara blommor

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna och ättikspriten till ett skum, tillsätt sockret lite i taget med vispen gående. Fortsätt att vispa på hög hastighet till en fast och vit maräng.

Rita en cirkel med 25 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Använd den som mall och sprid ut marängen på papperet.

Grädda marängbottnen i mitten av ugnen i 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar medan ugnen svalnar.

Vispa grädden fluffig tillsammans med lemon curd.

Toppa marängen skedvis med citrongrädden. Avsluta med att strö över citronzest, blomblad och hackade pistaschnötter.

Påskig pavlova med rosenblad.

Påskig pavlova med rosenblad.

Av: Caroline Dafgård Widnersson
Foto: Christina Sundien