ANNONSSAMARBETE

Stora sängguiden – tipsen för att sova gott

Skapa de bästa förutsättningarna för en fantastisk nattsömn med en säng för just dina behov. Men att ge sig in i sängdjungeln är inte det lättaste – vi har tipsen för hur du hittar drömsängen!
24 september, 2019

Vi spenderar ungefär en tredjedel av våra liv i sängen, men många sover inte så bra som de skulle önska. Sängen spelar huvudrollen i vår sömn och det finns mycket att tänka på när det kommer till sängköpet, men hjälp finns. Filippa Borg, produktutvecklare för madrasser på IKEA berättar att sovställningen man föredrar avgör vilken typ av säng vi ska välja. Anledningen till detta är att madrassen behöver kunna ge den support som krävs för att ge bäst avlastning för kroppen. Sovställning, men också kroppsvikt påverkar hur fast eller mjuk madrass man ska välja.

– Sover man på sidan behöver man sjunka ner lite med en mjukare madrass, medan om man sover på rygg kan ha en fastare madrass.

Sover du på rygg, sida eller mage? Din sovställning påverkar vilken typ av madrass du ska välja.

Filippa tipsar om att testa en ny säng med sin sovställning i åtanke och att tänka på att du och din partner kan behöva olika madrasser.
– Lägg dig i sovställningen som du brukar sova i när du provar ut en ny säng så att du känner att det är bekvämt och känns rätt. Om du och din partner behöver olika fasthet på madrassen så kan du på IKEA välja olika madrasser som sedan sammanförs till samma säng.

En kontinentalsäng ger sovrummet en härlig känsla att vakna upp till. DUNVIK, Kontinentalsäng, 160x200cm, 7495:-

Det är inte bara madrassen som är viktig när det kommer till vår säng – med sängens utseende finns det också mycket att tänka på. Hotell-looken växer i popularitet och där har kontinentalsängen en given plats, men även resårbottensängen är populär i svenska sovrum.
– Komforten i sängarna är nästan identiska, det är mer en visuell skillnad. Resårbottensängar är väldigt populära här i Skandinavien, och väldigt smidiga eftersom man får en komplett säng. Allt man behöver är ben och sen kan man välja gavel till om man vill. Med kontinentalsängen får man ett färdigdesignat utseende, något som är väldigt populärt idag, berättar Filippa Borg.

Med en kontinentalsäng får sovrummet en lyxig hotell-look. KONGSFJORD, Kontinentalsäng, 180x200cm, 16390:-

Vi svenskar blir allt mer miljömedvetna och vi behöver alla tänka på vad vi kan göra för miljön. Därför är IKEAs nya säng HOMMELVIK gjord i naturmaterial, så långt det är möjligt.
– Naturliga material andas mycket bättre, har ett helt annat kretslopp än syntet och är i helheten mer miljövänligt. Hållbarhet och kvalitet är viktigt för oss på IKEA och köper du en säng på IKEA ska du kunna sova bekvämt i många år!

IKEAs nya säng är tillverkad av naturmaterial. HOMMELVIK, Kontinentalsäng, 160x200cm, 19995:-

Filippa berättar att sängarna genomgår rigorösa tester både på IKEA och oberoende testinstitut.

– Vi testar komfort och hållbarhet som överstiger europeisk standard.

När du köper en madrass på IKEA får du 90 dagars bytesrätt och möjlighet att sova på saken.