ANNONSSAMARBETE MED SOFACOMPANY

Line Nevers Krabbenhøft chefsdesigner på SOFACOMPANY / Soffa Henry i tyget Velour Lux Blue

Soffexperten: så väljer du rätt soffa efter dina behov

För de flesta är köpet av en soffa en viktig investering samtidigt som det är en stor utmaning då valmöjligheterna är många. Vi bad Line Nevers Krabbenhøft som är chefsdesigner på möbelföretaget SOFACOMPANY om hennes bästa tips för hur man ska tänka för att välja den perfekta soffan som kombinerar alla ens behov.

Soffan är hemmets hjärta och en viktig knytpunkt för umgänge, avkoppling eller förströelse. Den är även många gånger basen i inredningen och är lika beständig som boendet självt, förklarar Line Nevers Krabbenhøft som är chefsdesigner på möbelföretaget SOFACOMPANY. Även om man kan tröttna på sin inredning då och då och byter ut delar av den, består oftast soffan.

Soffa Nelson i tyget Velour Matt Beige.

– Det svåraste för de flesta är att hitta en soffa som uppfyller alla ens behov, säger Line Nevers Krabbenhøft.

Många kunder vill ha en trendig, enkel och nätt soffa men ger ofta upp den drömmen då den typen av soffa inte är tillräckligt bekväm och mångsidig. Istället väljer man ofta en klassisk schäslongsoffa trots att det finns alternativa lösningar.

Soffa Dylan i tyget Velour Lux Vintage Rosa.

– Ett bra komplement till den nättare soffan skulle istället kunna vara att addera en större puff som både kan agera schäslong och soffbord till din soffa och om man tänker utanför boxen kan man lätt hitta sådana lösningar, säger Line Nevers Krabbenhøft.

Det finns också sätt att förändra soffan så att den adderar en ny känsla till inredningen. Om du har köpt en soffa med avtagbar klädsel kan du lätt ändra soffans utseende med ett nytt sofföverdrag. Du kan också byta ut soffben eller skifta antalet moduler om du har en modulsoffa, alternativt låta en modul agera fåtölj i hörnet.

Soffa Dane i tyget Maya Warm Grey.

Om du är en person som tycker om att ligga i din soffa är en så kallad deep lounge sofa att rekommendera. Den ger bra komfort och är bekväm såväl vid sociala tillfällen eller när du bara vill mysa. Om du vet att du kommer flytta inom ett par år eller om du behöver ha en flexibel lösning är en modulsoffa ett bra alternativ, som kan anpassas till storlek och form efter dina behov. Om du har vänner eller familj som sover över ibland kan en soffa som även kan förvandlas till en sängplats vara ett klokt val.

Soffa Vivica i tyget Planet Legion Blue.

7 frågor att ställa sig innan du köper soffa

1. Vilken stil på soffa gillar jag?

2. Vilken färg och vilken typ av klädsel passar mig?

3. Hur många personer kommer att använda soffan?

4. Vilken design på soffan matchar övriga saker i rummet?

5. Vad har jag för soffvanor och hur kommer den primärt att användas?

6. Behöver jag en soffa som ger mig flexibilitet avseende möblering?

7. Behöver jag en soffa som även kan användas som säng?

Soffa Aya i tyget Planet Grey Green.

Men hur lyckas man med sitt soffköp när pandemin förhindrar många att besöka butiken för att provsitta sin soffa?

– Det är inga problem numera, säger Line Nevers Krabbenhøft. Många köper faktiskt sin soffa online och då erbjuder SOFACOMPANY bland annat personlig rådgivning via digitala videosamtal där våra kompetenta kollegor demonstrerar de olika modellerna och besvarar eventuella frågor.

För mer inspiration – besök SOFACOMPANY