ANNONSSAMARBETE MED BECKERS FÄRG

Beckers har en ny Mood färgkarta med 12 nya kulörer.

6 ovärderliga tips för dig som ska måla om hemma

Funderar du på att måla om hemma och vill göra både rätt färgval att trivas i och ett val som känns omsorgsfullt? Nu kan du välja en delvis biobaserad målarfärg i massor av fina kulörer – dessutom har vi tipsen på hur du ska tänka när du målar om för att skapa en röd tråd i hemmet.
07 oktober, 2021
Advertisement

På hösten bubblar det av inredningslust hos många. Att byta ut textilier och några inredningsdetaljer är en väg att gå, men många tycker om att måla om hemma då det är ett enkelt sätt att ändra hela känslan i ett rum.

I tider när miljöfrågor ligger högt uppe för diskussion såväl runt kaffeautomaten som hemma vid köksbordet vill allt fler göra medvetna val, oavsett om det gäller ett nytt inköp eller en burk med målarfärg.

Nu kommer Beckers med sin senaste innovation Mood Care Wall – deras första delvis biobaserade färg någonsin. Färgen är framtagen för att du ska kunna måla med omtanke om både din familj och miljön.

Färgen som är en vattenburen väggfärg för inomhusbruk är en del av Beckers miljöarbete och är baserad på komponenter med ursprung i växtriket. Som grund/täckfärg i ett spar Mood Care Wall också dig tid då du inte behöver grundmåla innan du sätter i gång. Färgen kan brytas i valfri kulör, är klibbfri efter cirka en halvtimme och övermålningsbar efter en till två timmar.

Vägg i kulören Jordad 887 och säng och nedre vägg i kulören Lekfull 888.

ALL RIGHTS RESERVED

I samband med lanseringen av Mood Care Wall presenterar Beckers också en ny Mood färgkarta med 12 nya kulörer i tre olika stilar.

Men att veta hur man ska tänka kulörmässigt när man målar om är inte det lättaste. Därför låter vi experterna berätta om hur man ska tänka när man både vill ha en snygg och omsorgsfull lösning för hemmet. För givetvis går dessa hand i hand!

3 stilar – 6 ovärderliga tips

Stabil, lugn och orädd

Skapa en stabil och ombonad känsla genom att kombinera mjuka vita och rostiga beigefärgade toner.

Varför inte måla en möbel i din favoritkulör? Väggen är målad i Modig 890 och hylla i Säker 893 och soffa och väggen bredvid i kulören Berörd 892.

ALL RIGHTS RESERVED

1. Ha en accentfärg på minst tre ställen för att få balans i rummet. Den behöver inte målas på alla tre ställen utan du kan också ta upp den i någon inredningsdetalj.

2. Varför inte måla en möbel i din nya favoritkulör. Om du gör mer personliga val hemma kommer du trivas med det mer långsiktigt.

Stilfull, färgstark och dynamisk

Kombinera en rosa färgskala med en elektrisk blå färg. Det kommer göra hemmet både dynamiskt och livfullt.

Låt en eller flera kulörer mötas med rummet intill som en röd tråd. Väggarna är målade i kulörerna Medveten 895 och Rofylld 894.

ALL RIGHTS RESERVED

3. Balansera upp den starka blå med gräddvita toner på väggarna och varför inte en mjuk rosa i taket. Skapa en harmoni genom att låta den rosa färgen gå som en röd tråd genom fler rum. Det kommer göra att din inredning känns väldigt genomtänkt.

4. Plocka upp en kulör från rummet med en fondvägg.

Taket är målat i kulören Rofylld 894 och väggen i Euforisk 897.

ALL RIGHTS RESERVED

Energirik, positiv och frisk

Mjuka gula och gröna toner ger en fräsch känsla hemma året om. Eftersom kulörerna är närliggande i färgcirkeln skapar de naturligt en harmonisk färgskala tillsammans. Ett tips är att välja en dämpad kulör på stora ytor och ha de starkare kulörerna som en accent, det skapar nämligen energi och livfullhet till hela rummet.

Väggen är målad i kulören Fri 889 och taket i kulören Pigg 886.

ALL RIGHTS RESERVED

5. Ett gult tak kan ge energi till ett rum som på det stora hela har en lugn neutral bas i gröna toner. Det är ett enkelt sätt att piffa upp sociala ytor.

6. Måla in delar av inredningen i samma färg som väggkulören. Det skapar en fin helhet!

Därför ska du välja Mood Care Wall

Mode Care Wall.

  • Delvis biobaserad

  • Märkt med Svanen och Astma- och Allergiförbundets symbol

  • Hög täckförmåga och med ett vackert slutresultat

  • Burk tillverkad i upp till 75% återvunnen plast

  • Tillgänglig i helmatt glans 5 och matt glans 7

  • Grund- och täckfärg i ett

  • Övermålningsbar efter ca 2 timmar

    Läs mer om Mood Care Wall