ANNONSSAMARBETE MED MQ MARQET

Tjuvstarta höstmodet – 3 trendiga plagg att bära redan nu

16 aug, 2023 
AvAnna Neld
höstmode trender stickat kostymset blazer cargobyxa styling
Den härliga sensommaren är här! Men vi kan inte låta bli att smygstarta modehösten redan nu. Här är våra allra bästa stylingtips till både sensommaren och hösten – och tre plagg värda att satsa på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Brand logo

Efter en lång och härlig sommar iklädd slappa klänningar, slitna shorts och korta linnen kan vi inte låta bli att spana in höstens modenyheter redan nu. Men vilka plagg är värda att investera i? Hur stylar vi dem nu under sensommaren och senare när hösten kommit?

Höstens första kollektionssläpp hos MQ heter New Uniform/Coffee & Cream och går i varma toner av brunt. Precis som namnet avslöjar ser vi tidlösa plagg i allt från espressolik mörkbrun till latte macchiatons eleganta ljusbeigea färg – perfekta att smygstarta hösten och jobbstarten med.

MQ höstmode trender stylingtips
Alexia Kafkaletos för MQ.

Vi har pratat med modeinspiratören Alexia Kafkaletos om höstens mode och hur hon tycker att man kan styla sina looks under mellanperioden sensommar till tidig höst.

– Egentligen bär jag i princip samma kläder under sommar och vinter, jag bara adderar något lager. Kanske en varmare kavaj, en stor stickad scarf, högre boots. Jag har gärna bara ben så länge jag kan och jag älskar att kombinera det med stickat upptill, säger Alexia.

Här delar vi Alexias bästa stylingtips och vilka tre plagg som är värda att satsa på.

Tre trendiga plagg att bära redan nu – och bästa stylingtipsen

Beige kostym

En beige kostym är en must-have oavsett säsong. På sommaren bär vi kavajen som jacka under svalare kvällar och under vinterhalvåret bär vi gärna det tvådelade setet, som både går att klä upp och klä ner.

MQ höstmode trender stylingtips beige kostym blazer set
En tidlös look som är perfekt både på kontoret och på stan när hösten drar in och vädret blir lite kallare. Detaljerna i kroko sätter en personlig touch på looken!

Kavaj, 1 299 kronor.

Kostymbyxa, 799 kronor.

Topp, 499 kronor.

Stövlar, 3 695 kronor.

Bälte, 599 kronor.

– För en festligare look klär jag upp den beigea kostymen med ett linne, klackar och lite festligare smycken, säger Alexia.

MQ höstmode trender stylingtips beige kostym blazer set minikjol
En partylook som gjord för sensommarens fester, men som gärna får hänga med in i hösten också. Byt ut klackarna mot ett par loafers eller sneakers och du har en perfekt kontorslook. När kylan smyger sig på så byt ut kjolen mot kostymbyxan!

Kavaj, 1 299 kronor.

Kjol, 699 kronor.

Linne, 400 kronor.

Sandaler, 2 395 kronor.

Örhängen, 599 kronor.

Armband, 599 kronor.

Cargobyxan

Den cargoinspirerade byxan är en riktigt bra investering i basgarderoben. Det trendiga plagget är luftigt och passar därför sensommarvärmen – men byxan gör sig också bra i en kontorslook eller middagsoutfit i höst.

MQ höstmode trender stylingtips cargopants cargobyxa vit
En trendig look i off-white med luftiga plagg. Perfekt för sommarkvällar i stan eller till första jobbveckan på kontoret.

Cargobyxa, 799 kronor.

Blus, 599 kronor.

Vilka skor är en bra investering för sensommaren, som också kan hänga med i höst?

- Sneakers är alltid en bra investering. Sen tycker jag att loafers är en perfekt sko för sommar och höst.

MQ höstmode trender stylingtips cargopants cargobyxa svart vit skjorta sneakers business casual
Absolut en favoritlook kommande månader. Stilrena, trendiga och användbara plagg som matchas med ursnygga (!) sneakers och guldfärgade smycken. We love!

Cargobyxa, 799 kronor.

Skjorta, 699 kronor.

Sneakers, 2 500 kronor.

Armband, 599 kronor.

Örhängen, 399 kronor.

Stickade klänningen

Den trendiga stickade klänningen är garderobens must-have – den fungerar till ALLT. Styla med klackar och clutch till sensommar- eller höstfesten och matcha med kavaj och boots i höst och vinter.

Varför är den stickade klänningen värd att satsa på?

- Den är väldigt användbar för många olika tillfällen och snygg till kavaj. Enkel att klä upp och klä ner. Fint att ha med en kofta över, gulligt med strumpor och loafers. Den kan användas i så många kombinationer, förklarar Alexia.

MQ höstmode trender stylingtips stickad klänning brun lång
Less is more – låt den stickade klänningen i lyxig brun färg skina som den är! Men addera gärna en väska i trendig kroko som matchar i ton.

Klänning, 699 kronor.

Väska, 599 kronor.

MQ höstmode trender stylingtips stickad klänning brun lång stövlar blazer
Styla klänningen som Alexia med en stilsäker kavaj. Stövlarna sätter en mer personlig (och lite tuffare) prägel på looken, som vi älskar.

Klänning, 699 kronor.

Kavaj, 1 599 kronor.

Stövlar, 3 695 kronor.

Örhängen, 349 kronor.

Armband, 399 kronor.

Se fler av MQ:s höstnyheter här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥