ANNONSSAMARBETE MED SKINCITY

Hudterapeuten tipsar – 4 knep för den ultimata hudvårdsrutinen

16 okt, 2023 
AvAnna Neld
Höstkylan är här och hudvårdsrutinen behöver en uppdatering. Här delar hudterapeuten Emelie Johansson från Skincity med sig av sina fyra bästa tips på hur du skapar dig en effektiv hudvårdsrutin anpassad för säsongen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Koreansk hudvård, glass skin och double cleansing – hudvård har aldrig varit trendigare. Men hudvårdsdjungeln är stor och kan kännas förvirrande. Hur skapar man en anpassad hudvårdsrutin? Vilka produkter är viktigast att prioritera egentligen?

Emelie Johansson är utbildad hudterapeut och jobbar i dag på Skincity – en onlinedestination för hudhälsa, som erbjuder ett sortiment av professionell hudvård och hudvårdande makeup, med rådgivning från utbildade hudterapeuter.

Vi har tagit ett snack med Emelie Johansson, hudterapeut på Skincity, om hudvårdens do’s and don’ts och hur man skapar en hudvårdsrutin som faktiskt gör skillnad.

Ultimata hudvårdsrutinen för just dig – hudterapeutens 4 tips

1. Ta reda på din hudtyp

För att skapa en hudvårdsrutin som fungerar behöver du ta reda på din hudtyp. Oavsett kombinerad eller oljig hud behöver du hudvård som är anpassad efter just dig. Emelie rekommenderar att göra en hudanalys som ett första steg mot den ultimata hudvårdsrutinen.

– En hudanalys är en personlig analys av din hud som vi på Skincity utför digitalt. Precis som på en klinik eller hudvårdssalong så får du svara på frågor om din hud och vi hjälper dig att fastställa din huds behov just nu, men också långsiktigt, förklarar Emelie.

Efter analysen kan man få en personligt anpassad produktrekommendation och man har möjlighet att senare följa upp resultatet via telefon eller chatt.

Här kan du göra en hudanalys!

2. Hitta en basrutin – med professionell hudvård

Toner, essence, exfoliering – ja, hudvårdsdjungeln är stor och förvirrande. Därför rekommenderar Emelie att man efter sin hudanalys bygger upp grunden i sin hudvårdsrutin med tre specifika produkter.

– Börja med att ta reda på din hudtyp, hudtillstånd och vilka behov just du har för att uppnå en välmående hud. Härifrån börjar du sedan bygga upp en basrutin som består av passande rengöring, serum och kräm.

Hos Skincity finns ett brett utbud av professionell hudvård och hudvårdande makeup, från både svenska och internationella märken. Produkterna för just dina behov går lätt att beställa online och levereras direkt hem till dörren.

Emelie förklarar att det är viktigt att produkterna innehåller effektiva ingredienser om du vill ha varaktiga resultat. Är det ditt mål är det värt att investera i professionell hudvård.

– Professionell hudvård är produkter som säljs på salong och klinik av utbildade hudterapeuter eller hudläkare. Inom professionell hudvård hittar vi oftast avancerade formuleringar, patenterade ingredienser och produkter med mycket forskning och bevisade resultat.

Kika in Skincitys utbud av professionell hudvård här!

3. Rådgivning från hudterapeut

Visst kan man prova produkter som är kända på sociala medier eller rekommenderade av en vän – men det är inte säkert att de passar dina behov. För att säkerställa att de produktrekommendationer du får faktiskt är att lita på ska du ta rådgivning från en expert.

- En certifierad hudterapeut har en bred utbildning och god kunskap inom många olika skönhetsområden. Hos en hudterapeut kan du därför få rådgivning om allt som har med din hud att göra; hudtyp, hudtillstånd, hudens behov och passande produktrekommendationer.

Förutom att du tar hjälp av en hudterapeut för din hudanalys, som ju är steg ett mot en effektiv hudvårdsrutin, är det bra att hålla kontakten med din hudterapeut genom hela resan – både för framtida rådgivning och om du behöver guidning under vägens gång.

4. Anpassa hudvården efter säsong

Du kanske har märkt att huden känns superhärlig och återfuktad på sommaren? Nu lagom till att det kalla vädret drar in är glowet förmodligen inte lika starkt och huden stramar.

– Det är väldigt vanligt att man upplever att huden blir mer torr oavsett vilken hudtyp man har när vi går mot kallare månader. När vädret blir kallare så blir luften torrare och vår hud får kämpa med att behålla fukten och hudbarriären intakt.

Därför är det viktigt att se över sin hudvårdsrutin inför varje säsong och anpassa den därefter – framför allt nu när det börjar bli kyligt ute.

– Börja bygga upp huden redan efter sommaren för att göra den så motståndskraftig som möjligt inför vintern. Stärk upp huden med retinol och bibehåll hudbarriären med ingredienser som ceramider och squalane.

– Skippa även rengöringen på morgonen under vintertid. Att rengöra huden ordentligt är viktigt men under vinterhalvåret kan det vara påfrestande för många hudtyper att rengöra huden på morgonen, jag själv inkluderad.

Emelies 3 produkttips för vinterhalvåret

Stärk huden

Emelies personliga favoritprodukt med retinol. Ett serum som stimulerar cellernas naturliga nybildning och minskar ålderstecken.

– Retinol är en stjärningrediens som har extremt många fördelar för alla hudtyper och hudtillstånd. Den finns i väldigt många utföranden och formuleringar för att man ska kunna hitta en retinolprodukt som just din hud.

Klicka här för att köpa produkten hos Skincity!

Exfoliera huden

För Emelies, som har en blandhud som är känslig med mycket textur, passar dessa exfolierande pads perfekt. Milda men effektiva och bra för dig som ofta får finnar och tilltäppta porer.

– Vi har en naturlig cellförnyelseprocess i huden vilket innebär att huden exfolierar sig själv, men med åldern och beroende på hudtyp saktas processen ner och vi behöver stötta huden för att återfå lyster och jämnare hudton.

Klicka här för att köpa produkten hos Skincity!

Återfukta huden

En nyfunnen fukt-favorit hos Emelie. En djupt återfuktande essence som lugnar huden samtidigt som den skyddar mot uttorkning och yttre påfrestningar.

– Fukt är A och O i en hudvårdsrutin. Genom att hålla en kontinuerligt återfuktad hud så ger vi huden de bästa förutsättningarna att vara välmående. Mitt tips till alla hudtyper är en rikare essence – även en oljig hudtyp behöver fukt.

Klicka här för att köpa produkten hos Skincity!

Klicka här för att se mer av Skincitys hudvårdsvärld!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥