Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa dagkräm med spf – stort bäst i test

07 mar, 2024 
dagkräm med spf bäst i test bästa ansiktskräm solskydd
Visste du att solen är den största boven till att huden åldras i förtid? Därför är det extra viktigt att aldrig slarva med solskyddet. I ELLEs stora bäst i test har vi samlat bästa dagkrämerna med spf. Här är alla vinnare!
Annons
Så använder du SPF på rätt sättBrand logo
Så använder du SPF på rätt sätt

Att använda solskydd är det viktigaste du kan göra för huden av många anledningar! Och ett enkelt sätt att få in en del av solskyddet i din rutin är genom en dagkräm med spf.

ELLE har samlat årets bästa dagkrämer med spf – för alla hudtyper! Längre ner hittar du också allt du behöver veta om hur du bäst använder produkten och varför solskydd är så viktigt i din rutin.

Bästa dagkräm med spf 2024 – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna. Längst ner i artikeln får du också svar på alla dina frågor om dagkräm med solskyddsfaktor.

dagkräm med spf – topplistan 2024

Känslig, fet eller mogen – i ELLEs stora bäst i test finns favoriterna för alla hudtyper.

dagkräm med spf bästa bäst i test topplista

Bästa dagkräm med spf, Daily Corrector Day Cream Spf 35 – Exuviance

Daily Corrector Day Cream Spf 35 är en otroligt lätt och härlig lotion som trots sin lätta konsistens återfuktar fantastiskt – hela dagen! Ansiktskrämen, som också innehåller spf 35, sjunker in snabbt och ger genast en mjuk, len och följsam hud. Ansiktskrämen, som passar alla hudtyper, ger också fina resultat mot pigmentfläckar tack vare NeoGlucosamine, B-Resorcinol och gurkmeja.
Läs mer om Daily Corrector Day Cream Spf 35 och köp produkten här. (reklamlänk)

dagkräm med spf bäst i test exuviance
Klicka på bilden och kom till produkten

Bästa dagkräm med spf 30, Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid Spf 30– Lumene

I Lumenes hudvårdssortiment finns flera olika varianter av dagkrämer med spf, men favoriten Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid Spf 30 är en prisvärd dagkräm som fokuserar på att återfukta. Dagkrämen har en lätt och silkeslen konsistens och sjunker in nästan direkt, utan att lämna någon hinna på huden. Ansiktskrämen ger också en lättare lyster (utan att kännas fet) och gör att huden ser klar och jämn ut. Ett perfekt budgetkap med andra ord!
Läs mer om Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid Spf 30 och köp den här (reklamlänk)

bästa dagkräm spf 30 budget lumene
Klicka på bilden och kom direkt till produkten

Bästa dagkräm med spf 50, Resist Skin Restoring Moisturizer Spf 50 – Paula's Choice

Återfuktar, ger en jämn hudtextur, jobbar förebyggade mot pigmentering – och innehåller dessutom spf 50. Resist Skin Restoring Moisturizer Spf 50 är multiprodukten som levererar allt och lite till! Dagkrämen är en riktig törstsläckare och ger fukt tack vare bland annat sheasmör, men innehåller också niacinamid som är den perfekta ingrediensen om du bland annat har problem med ojämn hudton och textur och stora porer. Dagkrämen med spf innehåller också antioxidanter som skyddar mot fria radikaler.
Resist Skin Restoring Moisturizer Spf 50 finns här (reklamlänk).

Bästa färgad dagkräm med spf, Your Skin But Better CC+ SPF50+ – It Cosmetics

Vill du ha alla produkter i en är Your Skin But Better CC+ SPF50+ ett riktigt toppenval! Här får du en fin och naturligt täckande CC-cream med lagom lyster, lätt fukt och skydd mot både UVA- och UVB-strålar. Har du inte problem med torr hud fungerar CC-creamen också som enda fuktkräm. Magi på tub helt enkelt! Dessutom är produkten också otroligt enkel att applicera och lägger sig sömlöst på huden, utan att krackelera minsta under dagen. Ett säker kort i beauty-basgarderoben.
Läs mer om Your Skin But Better CC+ Spf50+ och köp den här. (reklamlänk)

färgad dagrkäm med spf bäst i test
Klicka på bilden och kom direkt till cc-creamen

Bästa dagkräm med spf budget, Facial Moisturizing Lotion Spf 50 – CeraVe

Älskade CeraVe har blivit ett av TikToks mest omtalade hudvårdsmärken. Och i sortimentet finns många, härliga och prisvärda produkter. En av favoriterna är dagkrämen Facial Moisturizing Lotion som innehåller spf 50. En okomplicerad dagkräm med spf (med UVA- och UVB) som gör jobbet med bravur. Dagkrämen som kommer i en riktigt smidig tub med pump gör huden ordentligt återfuktad men känns lätt på huden. Bland innehållet gömmer sig också ceramider, niacinamid och hyaluronsyra. Det bästa? Priset, som imponerande nog är under 150 kronor.
Läs mer om prisvärda Facial Moisturizing Lotion Spf 50 och köp den här. (reklamlänk)

dagkräm spg budget bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till budgetkapet från Cerave

Bästa återfuktande dagkräm med spf, Ultra Facial Cream Spf 30 – Kiehl's

Visste du att den klassiska ansiktskrämen Ultra Facial Cream har en storasyster? Ultra Facial Cream Spf 30 är precis lika återfuktande som storsäljaren, men innehåller också spf 30. Det som skiljer krämerna åt, förutom att den ena innehåller spf, är doften. Men trots att Ultra Facial Cream Spf 30 har en något mer tydlig doft, är det inget som stör. Huden håller sig mjuk och följsam hela dagen och efterkommande makeup glider på som en dröm!
Ultra Facial Cream Spf 30 finns att köpa här (reklamlänk).

Bästa dagkräm med spf för akne, Oil Free Matte Spf 30 – Dermalogica

Har du problem med fet eller aknebenägen hud och vill dämpa den oljiga känslan på huden är Oil Free Matte Spf 30 produkten som kommer att trivas ordentligt i ditt ansikte! Dagrkrämen är en lättare lotion som sjunker in direkt och också ger en matt finish. Nu kan du säga hejdå till oönskad glans, men ändå inte behöva vinka adjö till den återfuktande känslan på huden för i dagkrämen finns bland annat hästkastanj och jästextrakt som reglerar talgproduktion.
Här kan du läsa mer recensioner och köpa Oil Free Matte Spf 30 (reklamlänk).

dagkräm med spf akne bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa kladdfria dagkräm med spf, Cica Regen Vegan Sun Gel Spf 50 – Dr. Ceuracle

För en stund skrämde Dr. Ceuracle livet ur alla Cica Regen Antidust Sun Gel-fantaster, när produkten plötsligt försvann. Men så gjorde Cica Regen Vegan Sun Gel Spf 50 entré! Den veganska fuktkrämen innehåller en rad härliga ingredienser som passar extra bra om du tenderar att ha en känslig hud. Till exempel cica (centella asiatica) och extrakt från kiwi som verkar antiinflammatoriskt. Den superlätta krämen har en gelkonsistens som svalkar skönt och absorberas direkt.
Läs mer om storfavoriten Cica Regen Vegan Sun Gel Spf 50 och köp den här (reklamlänk).

bästa ansiktskräm med spg cica vegan sun gel
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa dagkräm med spf för känslig hud, K Ceutic Spf 50 – Dermaceutic

Åh, du älskade K Ceutic Spf 50, vad skulle vi göra utan dig? Rodnad dämpas, huden återfuktas ordentligt och får en lättare lyster – och huden skyddas också tack vare spf 50! Trots väldigt tjock konsistens är dagkrämen inte svår att jobba in i huden och känns inte heller på huden. Ansiktskrämen är speciellt framtagen för att reparerar och lugna irriterad hud och används ofta kemiska peelings. En starkare hudbarriär kommer här!
Här kan du köpa K Ceutic Spf 50 till bästa pris (reklamlänk).

Bästa dagkräm med spf för mogen hud, Daily Radiance Vitamin C Spf 30 – Medik8

Vitamin C, antioxidanter och en härlig dos hyaluronsyra – Daily Radiance Vitamin C Spf 30 är dagkrämen för dig som önskar en jämn, plumpad och klar hud som känns ordentligt återfuktad hela dagen. Dagkrämen, som innehåller spf 30, jobbar också med att reducera synligheten pigmenteringar och fina linjer. Den silkeslena konsistensen och lätt vispade krämen absorberas direkt och lämnar ett klädsamt glow.
Läs mer recensioner om Daily Radiance Vitamin C Spf 30 och köp den här (reklamlänk).

ansiktskräm med spf mogen hud bästa dagkräm spf
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hur använder man dagkräm med spf?

Precis som en vanlig, återfuktande ansiktskräm! Se till att smörja in krämen ordentligt över hela ansiktet och vänta gärna några minuter innan du applicerar din makeup så att krämen får sjunka in ordentligt. Eftersom att dagkrämen innehåller spf behöver du inte använda produkten på natten.

Annons

Vilken ansiktskräm med spf ska jag ha?

I dag finns det mängder av olika varianter av dagkrämer med spf (och klassiska solskydd) som gör det möjligt att anpassa precis efter din hudtyp. Vilken dagkräm som passar dig beror med andra ord precis på vad din hud behöver, och vilket resultat du vill ha an krämen. Vill du jobba på pigmenteringar, ge glow, bara återfukta eller ge en matt finish till huden?

Vilken är den bästa dagkrämen med spf för fet hud?

Tyvärr finns det en tro om att solskydd täpper igen huden och skapar finnar eller ger en blank och fet yta till huden. Men bara de senaste åren har marknaden fullkomligt exploderat av fantastiska dagkrämer med spf och solskydd för ansiktet som gör det möjligt att anpassa, precis efter din hudtyp. Har du fet hud kanske du önskar en dagkräm som är något mer matt och samtidigt jobbar med att reglera talgproduktionen? Spana in vinnaren Oil Free Matte Spf 30 från Dermalogica i kategorin "Årets bästa dagkräm med spf". Den gör just det!

Annons

Räcker solskyddet i ansiktskrämen som spf?

När det kommer till solskydd överlag (både traditionella solskydd för kroppen och ansiktet, samt dagkrämer med spf) är det alltid mängden produkt som spelar roll. Den spf som produkten har får du bara om du använder rätt mängd, som för ansiktet rekommenderas vara en halv tesked.

Det är också viktigt att återapplicera spf och med dagens fantastiska produkter kan du såklart göra det över makeup med hjälp av en härlig mist med spf.

Varför ska jag använda dagkräm med spf?

Att skydda huden mot solens starka strålar är viktigt av många anledningar! Det uppenbara är såklart att skydda mot hudcancer, men solens strålar är också den största anledningen till att huden åldras i förtid.

Spf i smink, räcker det som solskydd?

Nej, tyvärr inte. Återigen är det mängden som produkt som utgör solskyddet, men med det sagt är det såklart inte dåligt om makeup även innehåller spf.

Dagkräm med spg bästa topplista recensioner

Vad är skillnaden mellan en dagkräm med spf och en solskyddsfaktor?

Det finns några saker som skiljer en dagkräm med spf och vanlig solskyddsfaktor åt. Den stora skillnaden är att en dagkräm med spf i regel är mer återfuktande och innehåller mer vårdande ingredienser, medan en solskyddsfaktors uppgift är att ge ansiktet skydd. I dag finns det många fina solskydd som också går att anpassa efter din hudtyp, precis som en dagkräm med spf. Viktigt att komma ihåg att det inte alltid är helt säkert att en dagkräm med spf alltid skyddar mot både UVA och UVB-strålar.

Foto: Imaxtree

Min rutin #13 – Frida FahrmanBrand logo
Min rutin #13 – Frida Fahrman

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons