ANNONSSAMARBETE MED HUDHELSE

Gör som kändisarna i New York och Hollywood – Möt det nya året med perfekt hud

27 jan, 2021 
AvSofia Carlberg
För många är grå och blek hud synonymt med den här tiden på året. Så behöver det absolut inte vara. Här är hudläkarens bästa tips!

För att verkligen se förändringar i huden måste du ta både hudvård och livsstil på allvar. Det finns två platser i världen där detta verkligen görs på allvar: New York och Hollywood.

Vi talade med en av världens ledande hudläkare Dr. Bashey, om hur man på bästa sätt kan ta hand om sin hud och vad man behöver göra för att åtgärda hudskador.

– Bland det viktigaste du kan göra för din hud är att börja så tidigt du kan med en behandlingsplan som du tar fram tillsammans med din hudläkare eller behandlare, säger Dr. Bashey.

Han har praktiserat som hudläkare i snart sju år och har många patienter från Skandinavien.

– Det är särskilt viktigt för personer med skandinavisk hud att använda rätt produkter. Jag har många patienter från Norge, Sverige och Danmark, som är mycket ljusa i hyn och väldigt utsatta för åldrande och hudcancer. En diagnos- och behandlingsplan måste inledas tidigt för att förhindra åldrande och de problem som följer på det.

En annan sak som kan få huden i obalans är användning av olika produkter som inte nödvändigtvis passar för just din hud.

Produkter som kompletterar varandra

ZO Skin Health har en mycket vetenskaplig och ingrediensspecifik metod för sin produktutveckling.

– Produkterna är tillverkade så att de kompletterar varandra väl. När de kombineras med korrekta procedurer kan vi behandla i princip alla medicinska och kosmetiska hudproblem, säger hudläkaren.

Användning av organiska och naturliga ingredienser ligger också i tiden. Detta har ZO gjort länge.

– På mitt kontor använder jag HD-fotografering för att titta på åldrande, solfläckar, ärr och rynkor. Det gör jag för att kunna ta fram ett hudvårdsprogram baserat på analysen. Det kommer också att bli mycket enklare att anpassa hudvården till enskilda patienter framöver, berättar han.

Ät mycket frukt och grönt

– Vår hud är lika mycket ett bevis på att vi åldras inuti som utanpå. Det enklaste sättet att börja är att utvärdera din livsstil. Vilka ändringar kan du göra? Jag uppmanar alla mina patienter att ha en balanserad kosthållning med mycket frukt och grönt. Jag säger till mina patienter att äta fisk av hög kvalitet och undvika fet mat och socker samt dricka mycket vatten och undvika alkohol och rökning. Du kommer att bli överraskad av hur stor skillnad det kan göra. Kombinerar du en hälsosam livsstil och rätt mat med produkter som är noga utvalda för dig och din hud finns inget som står i vägen för att du ska få din drömhud.

Enligt Dr. Bashey kan man se på hudvård som träning.

– Kom alltid ihåg att vägen till en frisk hud är som ett maraton, inte en sprint. Det är viktigt att ha det i åtanke innan du sätter igång. Det kommer att ta tid att få den hud du vill ha. Mitt jobb är att ge patienterna rätt förväntningar!

ZO Wrinkle+Texture Repair

ZO Wrinkle+Texture Repair
Förnya huden med potent retinol. Den här krämen bidrar till att förnya huden, motverka fina linjer och rynkor samt ge en jämnare hudtextur. Som extra bonus får de flesta en härlig lyster.

ZO Growth Factor Eye Serum.

NYHET – ZO Growth Factor Eye Serum
ZO Growth Factor Eye Serum kombinerar snabbverkande ingredienser med kliniskt dokumenterad ZO®-teknik för att få önskad anti-aging-effekt. Serumet motverkar linjer, kråksparkar och håligheter samt ökar mikrocirkulationen runt ögonen.

ZO Firming Serum Accelerated.

ZO Firming Serum Accelerated
Detta är en behandling som du inleder på en ZO-klinik och sedan fortsätter hemma, med applicering två gånger per dag i 14 dagar. Serumet har dokumenterad funktion och bidrar till en mer definierad ansiktskontur.

ZO Retinol Stimulation Peel.

ZO RETINOL STIMULATION PEEL – AT HOME
Nu när vi är hemma mycket kan det vara läge för en hemmapeeling. ZO Radical Night Repair har 1 % potent retinol och ger snabba resultat, fantastisk lyster, jämnare hudton och anti-aging-effekt. Du kan göra den här peelingen 4-6 gånger per år.


För närmaste ZO-klinik besök Hudhelse