ANNONSSAMARBETE MED LUMENE

Den nya hudvårdsrutinen – därför ska du göra en hudvårdsritual

Hudvård är mycket mer än bara resultat och perfekt hy (vilket inte ens existerar!) – med en hudvårdsritual låter vi tiden i badrummet ta lite tid. Linnea Henriksson tipsar om hur hon tar hand om sin hud och vad en hudvårdsrutin betyder för henne.
22 april, 2022

En hudvårdsrutin är något vi repeterar varje dag utan att fundera särskilt mycket över, medan en hudvårdsritual ger oss tid för eftertanke. Att förvandla en hudvårdsrutin till en ritual kräver att vi är närvarande, stannar upp och njuter av produkterna. Genom att ta hand om vår hud med omtanke och bra produkter mår både vi och vår hud bättre. För Linnea Henriksson är hudvårdsrutinen en viktig del av hennes vardag eftersom hon som artist vill visa sitt riktiga jag och satsa på bra produkter i stället för att ”gömma sig” bakom smink.

linnea

Linnea Henriksson vill inte dölja sig bakom filter och massa smink – hon föredrar att satsa på bra hudvård.

– ­­­Mitt yrke har gjort att jag blivit mer och mer mån om att visa hur jag verkligen ser ut. När jag går upp på scen kan smink vara en del av ritualen att göra en show, men att sminka mig till vardags har mer och mer försvunnit. Fast det hänger nog ihop med att jag hittat en bra hudvårdsrutin. Precis som innan man går upp på scen, fast en annan typ av ritual. “Nu tar jag mig an den här dagen!”.

Hudvård handlar väldigt mycket om känsla för Linnea Henriksson och hon berättar att hon mår som bäst när hon fått lite egentid i badrummet med sina favoritprodukter från Lumenes Nordic-C serie.

– Hel och ren är min bästa look, när jag är naturligt fräsch. Lystern från Lumenes Glow Boost Essence gör att jag känner mig fräsch, jag får känslan att min hud lyser, som efter en promenad längs med havet eller att ha känt den första vårsolen. Det är en lyx att använda vårdande och bra produkter som ger den känslan – hemma i sitt eget badrum! För mig handlar det inte om utseende utan väldigt mycket mer om känslan. Att det känns härligt med glow och lyster. För vem älskar inte lyster?

1:00

Efter reklamen: Linnea Henrikssons hudvårdsrutin

(1:00)

Slå på ljud

Tanken med hudvårdsritualen är att tiden vi lägger ner tillsammans med vår favorithudvård inte bara ska ge oss mer lyster och klarare hy utan också kvalitetstid med oss själva, vilket förhoppningsvis bygger upp vårt självförtroende. För Linnea Henriksson är det viktigt att aldrig fejka sitt utseende för att se ”perfekt” ut, utan att i stället låta hudvården tala för sig själv.

– Jag blir så trött på de här filtren som man ser överallt på sociala medier, och nu har man makten i sina egna händer att man kan sprida det man vill se själv och skulle behöva. Jag vill typ bara lägga ut selfies när jag är helt ofixad, det är ju grejen!

linnea

En hudvårdsritual hjälper oss att släppa dagens stress och i stället fokusera på att skämma bort vår hud.

Ta hand om din hy med en hudvårdsritual – i 3 steg

Vi känner på konsistensen, smörjer noggrant och andas in alla härliga dofter i produkterna. Tiden i badrummet blir kvalitetstid då vi varvar ner och tankar energi – samtidigt som vi skämmer bort vår hy.

1. Var i nuet

En hudvårdsritual handlar om att ta hand om sig själv och koppla bort. Försök släppa dagens stress och var här och nu. Ge din skönhetsrutin full uppmärksamhet, även fast det bara handlar om 5 minuter.

2. Sätt ett mål

Vad vill du få ut av din rutin? Handlar det om mer tid med dig själv, mer lyster eller bli av med torr hy. Hudvårdsritual en handlar bara om dig och är till för att du ska må så bra som möjligt och trivas med din hy och dig själv.

3. Satsa på produkterna för en hy med lyster

Precis som Linnea Henriksson vill de flesta av oss ha en fräsch hy med naturlig lyster. Med en hudvårdsrutin från Lumene – från ett silkigt rengöringsbalm till en dagkräm med SPF så skapar vi en hud som mår lika bra som den ser ut.

linnea

Glow Boost Essence från Lumene är Linnea Henrikssons favoritprodukt för härligt naturlig lyster.

Hudvårdsrutinen i 4 steg

Pure Glow Cleansing Balm

Ett rengöringsbalm som smälter på huden och lämnar en skön och fräsch känsla. Rengöringsbalmet innehåller kärnolja från nordiska hjortron och lystergivande Nordic C-komplex med C-vitamin och bärextrakt. Ett perfekt första steg i en hudvårdsritual där fokus är en hud med lyster.

Glow Boost Essence

Linnea Henrikssons favorit, Lumenes bästsäljande produkt och ett måste i badrumsskåpet för strålande hy! Innehåller bärextrakt från nordiska hjortron, C-vitamin och arktiskt källvatten – och två typer av hyaluronsyra som ger en omedelbar och långvarig återfuktning.

Bright Eye All-in One Eye Treatment

Ögonkräm som reducerar mörka ringar, svullnader och rynkor. Applicera på huden kring ögonen med mjuka, försiktiga rörelser och låt den sjunka in i huden. Antioxidantrika nordiska hjortron och C-vitamin återfuktar huden och ger ögonområdet lyster.

day

Day Cream SPF 15 från Lumene är en återfuktande dagkräm med vilda hjortron och SPF 15.

Day Cream SPF15

En fräsch och återfuktande dagkräm med SPF 15. Krämen innehåller extrakt från antioxidantrika vilda hjortron, vitamin B5, C och E plus ljusreflekterande pigment för extra lyster. Glöm inte att applicera ett extra solskydd för fullt skydd dagtid.