ANNONSSAMARBETE MED HERBAL ESSENCE

Är du en -ish girl? Därför ska du testa nya trenden

Är du en -ish girl? Därför ska du testa nya trenden

Vi vill alla prestera på topp när det gäller jobb, det sociala, familj och utseende. Men perfektion är som vi alla vet omöjligt, och skapar bara stress. Testa att vara en ish-girl istället!
17 september, 2020

Det kan kännas svårt att vara sig själv i en Instagram-värld där alla visar upp sina felfria liv, men genom att strunta i allt som har med perfektion att göra och istället leva som en -ish-girl kan vi skapa ett liv där vi inte sneglar lika mycket på alla andra – och mår bättre. Initiativet har tagits fram av hårvårdsmärket Herbal Essences och går ut på att vi tar baby-steps mot ett hållbarare liv där vi gör så gott vi kan och blir snällare mot varandra och oss själva.

Elsa Billgren och Sofia Wood vill lyfta trenden om hur vi som- ish girls inte siktar mot att vara perfekta.

Initiativet har nu snappats upp av Elsa Billgren och Sofia Wood som vill hjälpa oss hur vi ska tänka i en tid där vi sällan ser folks stökiga kök, snuviga barn eller dåliga hårdagar.

– Ångestfyllda dagar, PMS, bråk och sorg syns sällan i Instagrambilder, men det finns där i alla våras liv. Det är viktigt att inse att våra flöden är en mix av många människors bästa liv, berättar Elsa Billgren.

– Samarbetet känns fint både på grund av hur bra produkten, Herbal Essences nya serie Potent Aloe & Hemp, faktiskt är, men också för diskussionen de vill driva och som jag känner igen mig i mina egna funderingar, fyller Sofia Wood. i

3 anledningar till att bli en -ish girl

1. Du slipper stressa över perfektion

Våra liv är fulla av stress som det är så den vi lägger på oss själva för att vi inte känner oss perfekta är helt klart något vi ska försöka skaka av oss.

– Idag har vi så himla höga krav på oss själva och varandra. Det finns inget utrymme för något annat än perfektion och kanske hämmar det alla som försöker göra det bästa de kan? Att alltid vara perfekt skapar ju krav som är omöjliga att uppnå och gör det trångt där uppe på toppen, säger Elsa Billgren.

Sofia Wood och Elsa Billgren vill inspirera oss att våga visa upp en naturlig sida av oss själva.

Sofia Woods tankar rör sig i samma banor och hon vill hjälpa till att inspirera till hälsosammare val för att släppa på perfektionen.

– Att inspirera till bra val, om det är i naturligare hårvård som i schampot och balsamet här eller när det kommer till maten och recepten jag gör, vilka hem jag visar som inspiration här på bloggen, och att vara ödmjuk inför att vi alla gör så bra vi kan. Att jag gör så bra jag kan men att det ibland finns andra som gör annorlunda och det är okej ändå.

2. Du visar ditt riktiga jag

När vi hela tiden visar upp en polerad yta på sociala medier oroar sig Elsa Billgren över att vårt sanna jag försvinner.

– Jag känner att den här ständiga jakten på vem som är bäst, gör mest rätt och lever perfekt suddar ut de personlighetsdrag som gör att man kan bli kär i en person och ett hjärta. Det är såklart upp till var och en att avgöra vad man mår bäst av men för egen del är livet så mycket härligare och enklare sen jag slutade hårdsminka mig och färga håret knallrött. För min del handlade det mycket om att gömma mig bakom en sköld eller en identitet som jag trodde att jag behövde vara för att få ta plats, men det har jag genom livet och sorg erfarit att jag inte behöver utan jag duger som jag är.

Elsa Billgren oroar sig över att sociala medier urholkar vårt sanna jag.

3. Du kan lyfta dig själv och andra

När vi slutar identifiera oss med omöjliga ideal kan vi istället fokusera på att lyfta oss själva och andra kvinnor i vår närhet. Något som Sofia Wood tagit fasta på.

En av de finaste sakerna när Elsa och jag jobbar tillsammans är att vi är tillåtande mot varandra. Stöttar och finns där som bollplank men är inte styrande mot varandra. Det kvinnliga partnerskapet har varit så viktigt för mig och jag tänker att det är en idé som man kan applicera även utanför personliga relationer. Att det är ett förhållningssätt till, kanske framförallt kvinnor i stort, som jag vill stå för. En lite snällare plats, ett lite bättre val.

Det kvinnliga partnerskapet är något av det viktigaste vi har och är något Sofia och Elsa brinner för.

Och även Elsa är inne på spåret att lyfta kvinnorna omkring sig och njuta av att vara naturligare.

– Prata med andra kvinnor, utöva hobbies, göra något med kroppen och njuta av naturen! Att utmana sig intellektuellt, kreativt och fysiskt är det som gör att jag känner mig närmare mig själv. Att vara tillfreds med att inte vara perfekt är något som tar tid, jag tycker att det tröstar att vi alla vill åt samma håll och gör det bättre genom pepp och uppmuntran.

Herbal Essences Potent Aloe & Hemp Collection skyddar känslig hårbotten och tunna strån från att brytas av.

3 saker Elsa och Sofia älskar med Herbal Essences nya kollektion

Herbal Essences nya Potent Aloe Collection kommer i två härliga dofter – Mango och Hemp.

Det är fullt av näring: Herbal Essences Potent Aloe & Hemp Collection schampo och balsam är fyllda av Aloe Vera som gör håret mjukt och skyddar det från att brytas av och hampafrö som är fullt av näring. Jag har använt det i en månad nu och kan ärligt säga att det och balsamet är bland de bästa produkter jag någonsin använt, speciellt i den här prisklassen. Håret blir silkesmjukt och glänsande, luftigt och lent. Och det håller sig så, säger Elsa.

Serien kommer även i härlig mangodoft – med Herbal Essences Potent Aloe & Mango Collection.

Bra för känsligt hår: Det sulfatfritt, doftar mjukt och håller sig rent länge, fast att jag har ett ganska tunt hår med en känslig hårbotten. Schampot är packat med näring från hampafrö och även med handplockad Aloe Vera av högsta kvalité. Herbal Essences har som enda varumärke i världen blivit verifierade av experter på den Kungliga botaniska trädgården Kew Gardens utanför London just för det, eftersom de forskat på Aloe Vera och dess polysackarider, som man sett skydda hår från att brytas av och gör det mjukt, berättar Sofia.

Håret blir väldigt hållbart: Vi skrattade åt att det var fyra dagar sedan Elsas hår hade tvättats och fyra timmar sedan mitt hade tvättats när vi sågs, men ändå såg våra hår i princip likadana ut, säger Sofia.