ANNONSSAMARBETE MED CASALL SPORT
Game set match – padelbanan är vår nya runway

Game set match – padelbanan är vår nya runway

Tennis har alltid varit en stilsäker sport och den här säsongen tar vi även med det chica modet till padelbanan. Här är de nya plaggen och accessoarerna som hjälper oss att steppa upp racket-stilen.
20 april, 2022

I vår servar vi med stil! Racketsporter som tennis, och nu särskilt padel har ökat i popularitet de senaste åren och självklart vill vi vara banans mest välklädda. Under 40 år har Casall Sport inspirerat oss att steppa upp vår stil under träningspassen och nu följer de upp sin populära Court Collection med en uppdaterad kollektion bestående av klänningar, kjolar, toppar och keps, där klassiskt racketmode möter nyskapande design – med schackrutigt och grafiska print.

svart

Court Collection från Casall har glimten i ögat när det kommer till sportens strikta klädkoder.

Angelica Eichler, Head of Design på Casall Sport som tagit fram kollektionen berättar om tanken bakom de spännande designvalen.

angelica

Angelica Eichler har tagit fram Casall Sports nya Court Collection som släpptes i butik den 25 mars.

– Inspirationen växte från en nyfikenhet att utforska klassiska referenser från tennis med en lekfull blick. Det kan vara en ganska konservativ sport med stränga klädkoder, så det kändes spännande att bryta lite regler genom att addera trendiga skärningar, schackrutiga mönster och print ihop med mer klassiska snitt i blått och vitt, berättar hon.

cut out

Cut-outs är en av många trendiga detaljer från Casalls nya racketfokuserade Court Collection.

Men kollektionens fokus handlar inte bara om att stila på banan. Angelica Eichler berättar att hållbarhet och kvalitet genomsyrar all produktutveckling på Casall.

– Hela kollektionen, liksom mer än 90% av Casalls hela kollektion, är producerade i Europa. Alla plagg i denna kollektion är dessutom hållbarhetsmärkta, där kriteriet är att minst 50% av materialet är återvunnet eller från organiska fibrer. Vi väljer alltid högteknologiska kvalitetstyger som tål många tvättar och träningspass.

carros favorit

Den schackrutiga klänningen är Caroline Winbergs personliga favorit ur den nya kollektionen.

Supermodellen Caroline Winberg frontar den nya kampanjen, vilket är väldigt passande eftersom hon som hon själv kallar det är ”padelbesatt”. För Caroline är det viktigt att kunna röra sig obehindrat under spelet, men det skadar ju inte om man får känna sig snygg också.

– Outfiten är väldigt viktig, man vill att den sitter bra, är snygg men fortfarande funktionell. För tajta kläder i hårt material runt axlar och armhålan går bort eftersom man inte kan ta ut slagen ordentligt. Jag och min kille spelar också gärna tennis om vi får tid för en date night och då passar dessa coola, sköna plagg med perfekt passform toppen!

carro

Plaggen i kollektionen är producerade i Europa och minst 50% av materialet är återvunnet eller ekologiskt.

Kollektionen är framtagen för att fungera ihop med sportens specifika behov, som ändå är lite speciella.

– Det är inte så många sporter man utövar i klänning och kjol, men inom racketsport är det väldigt populärt. Den viktigaste funktionen förutom att du ska kunna röra dig obehindrat är att du har någonstans att förvara bollarna. Många stoppar bollen direkt innanför benslutet på inner-shortsen, men i den här kollektionen har de flesta underdelar även specifika bollfickor där du enkelt kan peta in bollen med en hand, berättar Angelica Eichel.

svart

Casalls designchef vill att plaggen ska inspirera till träningsmotivation och självsäkerhet i vardagen.

Plaggen är självklart utvecklade för att fungera optimalt på racketbanan men de tidlösa snitten och moderna printen gör att de enkelt kan kombineras med resten av garderoben.

– Vårt mål är att kombinera mycket funktion med hög modegrad så givetvis kan dessa plagg bli storfavoriter även utanför träningsgarderoben, tipsar Angelica Eichler.

Shoppa kollektionen på Casall.com