Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Här är våra 10 populäraste recept 2022

15 dec, 2022 
AvNami Kawakita
Här är våra 10 populäraste recept 2022
Pizza bianca med getost och rödbetor, långkokt chili på högrev och risotto är bara några av de mest populära recepten 2022.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Under 2022 ville våra läsare fortsatt äta gott, gärna i form av lite mer tidskrävande mat för många som till exempel långkokt chili på högrev, risotto med zucchini och kryddig cajunkyckling. Våra trendigaste pastarätter var den enkla och tidseffektiva one pot-spaghetti och krämiga pasta al limone e burro med brynt smör. Även en lite lyxigare variant på pizza bianca smög sig in på listan. Här har vi samlat våra 10 populäraste recept från året som gått!

1. Pizza bianca med getost och rödbetor

Tunt skivade rödbetor, getost, ricotta, pinjenötter och honung – allt på en och samma pizza! Inte konstigt att detta har varit ett av årets populäraste recept.

Annons

Till recept>>

Pizza bianca med getost och rödbetor var vår populäraste pizza 2022

2. Långkokt chili på högrev

Den mörka chokladen ger grytan en fyllig och härlig smak. Låt sjuda i minst 3 timmar och servera med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

TILL RECEPT>>

3. Risotto med zucchini, parmesan och mascarpone

För att få till en riktigt bra risotto krävs inte bara fina råvaror utan även en dos med tålamod. Risotto är alltid populärt och kan varieras på så många olika sätt – kanske var det just den magiska kombinationen zucchini, parmesan och mascarpone som gjorde denna till årets succé!

TILL RECEPT>>

Det är lätt att förstå varför risotto med zucchini, parmesan och mascarpone var populärt

4. Kryddig cajunkyckling med chorizo

Här har vi en matig gryta med mycket smak och här gömmer sig både kyckling och chorizo. Servera med ett riktigt gott bröd till, du kommer vilja använda det till att suga upp den härliga såsen.

Annons

TILL RECEPT>>

5. One pot-spaghetti

2022 var året då vi ville tillaga allt i en och samma kastrull, vilket är både tidseffektivt och sparar på disk. Den här omåttligt populära one mot-spaghetti är dessutom vegetarisk!

TILL RECEPT>>

One pot-spaghetti är rätten som tillagas i en och samma kastrull

6. Panangcurry med kyckling

En het curry är ju något vi älskar, särskilt när det börjar bli lite kallare ute. Det fina är ju att det är enkelt att smaksätta med så mycket chili du föredrar och byta kyckling mot tofu för en vegetarisk variant.

Annons

TILL RECEPT>>

7. Pasta al limone e burro

Brynt smör kom, det såg och det segrade! Pasta al limone e burro har blivit en ny favoritpasta och det är ju inte så svårt att förstå – vem tackar nej till en krämig citrusfrisk pasta med brynt smör?

TILL RECEPT>>

Pasta al limone e burro blev mångas nya favoritpasta

8. Parmesanchips med löjrom och citronkräm

Dessa chips passar till årets alla fester och till en extra lyxig fredagkväll i soffan. Riktigt goda blir de med ett kallt glas bubbel också.

Annons

TILL RECEPT>>

Parmesanchips med löjrom och citronkräm var snacks alla ville äta

9. Den perfekta ost- och charkbrickan

Ni sökte efter den perfekta ost- och charkbrickan och hittade den här! En bricka som passar till allt – buffén, som förrätt eller som vickning. Vi har samlat våra bästa tips på hur du får till en riktigt maxad ost- och charkbricka.

TILL RECEPT>>

Den perfekta ost- och charkbrickan var en populär sökning under 2022

10. Key lime pie i glas

En liten dessert var mer populär än någon annan – key lime pie i glas! En enkel efterrätt som består av jordgubbar, lime, digestivekex, kondenserad mjölk och vispgrädde.

Annons

TILL RECEPT>>

Den enkla efterrätten key lime-paj serveras här i ett glas
Video: Så gör du krämiga snabbnudlarBrand logo
Video: Så gör du krämiga snabbnudlar

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons