Kryddig cajunkyckling med chorizo

Kryddig cajunkyckling med chorizo.

Matig gryta med både kyckling och chorizo i cayunkryddad tomatsås. Servera med ett gott bröd att suga upp den härliga såsen med.
15 januari, 2017

6 personer

Tid: 1 timme och 20 minuter

Du behöver:

2 gula lökar (klyftade)

2 vitlöksklyftor

1 msk smör

1 msk olivolja

2 burkar krossade tomater

1 msk tomatpuré

2 dl vatten

2 dl grädde

3 msk kycklingfond

1 krm chiliflakes

2 tsk chilipulver

2 tsk oregano

1 tsk spiskummin

1/2 röd chilifrukt (finhackad)

2 msk bladpersilja (finhackad)

2 lagerblad

1 hel majskyckling

3 msk soja

4 chorizokorvar, ca 300 g

Gör så här:

Stek lök och vitlök i smör och olja. Blanda ihop krossade tomaterna med tomatpuré, vatten, grädde och kycklingfond. Lägg i löken i tomatblandningen.

Blanda ihop kryddblandning med chiliflakes, chilipulver, oregano, spiskummin, hackad chili, bladpersilja och lagerblad. Torka av kycklingen och pensla den med soja. Ta lite av kryddblandningen och gnid in kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnsform.

Häll i resten av kryddblandningen i tomatsåsen. Blanda i kryddorna väl, lägg sedan i centimetertjocka skivor av chorizo korv. Häll över tomatsåsen runt om kycklingen. Låt kycklingen lagas i ugn, 200° i ca 50–60 minuter. Ös kycklingen då och då för att få ytterligare smak.

Kryddig cajunkyckling med chorizo.

Kryddig cajunkyckling med chorizo.

Recept: Lotta Bäckström

Styling: Pojan Lindeblad

Foto: Matilda Lindeblad

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: