Kycklingsallad med olivsalsa och senapsvinägrett
07 okt, 2025
Kycklingsalladen når nya smakhöjder med både olivsalsa och senapsvinägrett. Servera med ett gott surdegsbröd.
Annons
Kycklingsallad med olivsalsa och senapsvinägrett
Perfekt även som matlåda dagen efter.
Annons
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
2 kycklingbröstfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Sallad med senapsvinägrett:
2 hjärtsallad
50 g rucola
250 g körsbärstomater
1 kruka färsk basilika
1 tsk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
½ dl olivolja
Salt och svartpeppar
Olivsalsa:
100 g svarta oliver utan kärnor
75 g semitorkade tomater i olja
1 msk äppelcidervinäger
Salt och svartpeppar
Till servering:
Surdegsbröd
Gör så här:
- Skala och skiva vitlöken tunt. Stek vitlök och kycklingfiléer i olja på medelvärme i 5–6 minuter per sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Sallad med senapsvinägrett: Skölj och torka sallad och rucola. Skär hjärtsalladen i grova bitar. Skölj tomaterna och halvera dem. Plocka basilikabladen. Vispa ihop senap, vinäger, olja, salt och peppar i en stor salladsskål. Smaka av. Vänd ner hjärtsallad och rucola.
- Olivsalsa: Hacka oliver och tomater grovt. Blanda med vinäger, salt och peppar i en skål.
- Servering: Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå salladen tillsammans med tomater, basilikablad och olivsalsa. Servera gärna med ett gott bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons