Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Kycklingsallad med olivsalsa och senapsvinägrett

07 okt, 2025
Recept på kycklingsallad med olivsalsa med senapsvinägrett
Kycklingsalladen når nya smakhöjder med både olivsalsa och senapsvinägrett. Servera med ett gott surdegsbröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #5 - Rostad spetskål med brynt smörsåsBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Rostad spetskål med brynt smörsås

Kycklingsallad med olivsalsa och senapsvinägrett

Perfekt även som matlåda dagen efter.

Kycklingsallad med olivsalsa och senapsvinägrett
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

2 kycklingbröstfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja

Sallad med senapsvinägrett:

2 hjärtsallad
50 g rucola
250 g körsbärstomater
1 kruka färsk basilika
1 tsk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
½ dl olivolja
Salt och svartpeppar

Olivsalsa:

100 g svarta oliver utan kärnor
75 g semitorkade tomater i olja
1 msk äppelcidervinäger
Salt och svartpeppar

Till servering:

Surdegsbröd

Gör så här:

  1. Skala och skiva vitlöken tunt. Stek vitlök och kycklingfiléer i olja på medelvärme i 5–6 minuter per sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
  2. Sallad med senapsvinägrett: Skölj och torka sallad och rucola. Skär hjärtsalladen i grova bitar. Skölj tomaterna och halvera dem. Plocka basilikabladen. Vispa ihop senap, vinäger, olja, salt och peppar i en stor salladsskål. Smaka av. Vänd ner hjärtsallad och rucola.
  3. Olivsalsa: Hacka oliver och tomater grovt. Blanda med vinäger, salt och peppar i en skål.
  4. Servering: Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå salladen tillsammans med tomater, basilikablad och olivsalsa. Servera gärna med ett gott bröd.
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlarBrand logo
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlar

Foto: Columbus Leth

Annons