Krämig Pasta al limone e burro

PASTA AL LIMONE E BURRO

Pasta al limone e burro är en limone-pasta med brynt smör. Kan det bli bättre? Så gör du din nya favoritpasta!
19 januari, 2021

Pasta al limone e burro

Krämig, nötig och citrusfrisk pasta med få ingredienser – men ändå en riktig favoriträtt.

4-6 portioner

Du behöver:

4-6 portioner fettuccine
2 vitlöksklyftor
75 g smör
½ dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 dl finriven parmesan
1 liten citron, saften
Salt och svartpeppar till servering
1-2 msk pastavatten
1 knippe persilja, finhackad
Finriven parmesan

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara lite till senare.
  2. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt med bredsidan av en kniv. Bryn smöret tillsammans med vitlöksklyftorna. Värm upp grädden och crème fraiche i en annan kastrull, men låt det inte koka, då skär sig såsen. Vispa försiktigt ner det brynta smöret i en tunn stråle. Lyft kastrullen från värmen och vänd ner osten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Blanda såsen med den kokta pastan samt lite av pastavattnet så att såsen fäster ordentligt. Toppa med persilja, parmesan och några drag på pepparkvarnen. Servera genast.

Recept: Julia Tuvesson Foto: Miriam Preis

LÄS MER: Så gör du din egen hemmalagade pasta

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: