Pasta al limone e burro
Krämig, nötig och citrusfrisk pasta med få ingredienser – men ändå en riktig favoriträtt.
4-6 portioner
Du behöver:
4-6 portioner fettuccine
2 vitlöksklyftor
75 g smör
½ dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 dl finriven parmesan
1 liten citron, saften
Salt och svartpeppar till servering
1-2 msk pastavatten
1 knippe persilja, finhackad
Finriven parmesan
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara lite till senare.
- Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt med bredsidan av en kniv. Bryn smöret tillsammans med vitlöksklyftorna. Värm upp grädden och crème fraiche i en annan kastrull, men låt det inte koka, då skär sig såsen. Vispa försiktigt ner det brynta smöret i en tunn stråle. Lyft kastrullen från värmen och vänd ner osten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Blanda såsen med den kokta pastan samt lite av pastavattnet så att såsen fäster ordentligt. Toppa med persilja, parmesan och några drag på pepparkvarnen. Servera genast.
Recept: Julia Tuvesson Foto: Miriam Preis
LÄS MER: Så gör du din egen hemmalagade pasta