One pot-spagetti – allt lagas i en kastrull

One pot-spagetti – allt lagas i en kastrull

Betina Hastoft
När middagen ska gå snabbt, vara enkel och samtidigt god så är one pot-spagetti lösning!
31 januari, 2022
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

One pot-spagetti

Laga allt i samma kastrull. Spagettin tar extra smak av de andra ingredienserna och blir ännu godare.

Enkel one pot-spagetti som lagas i en och samma kastrull
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

150 g färska champinjoner
1 squash
1 vitlöksklyfta
Smör, till stekning
7 dl vatten
½ tsk salt
400 g spagetti
150 g frysta ärter
1 ½ dl matlagningsgrädde
50 g parmesan
2 äggulor
½ kruka färsk basilika

Gör så här:

  1. Ansa svampen, skär i bitar. Skölj och riv squashen grovt. Hetta upp en kastrull med smör, tillsätt squash, svamp och pressad vitlök, vänd runt och låt det fräsa mjukt.
  2. Häll 7 dl kokande vatten, salt och spagetti i grytan. Låt allt sjuda under lock i 8 minuter. Rör om ofta. Tillsätt mer vatten om det kokar torrt.
  3. Tillsätt svampen, ärter, grädde och färskriven parmesan (spara lite till servering) och låt ev rätten puttra vidare i ett par minuter, tills pastan är färdigkokt. Rör ner äggulorna och servera genast med lite parmesan och färsk basilika på toppen.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft