Het panangcurry med kyckling

Recept på panangcurry med kyckling

Columbus Leth
Panangcurry med kyckling är en favorit hos många! Inte så konstigt, den är lätt att göra och går enkelt att göra vego genom att byta ut kycklingen mot tofu.
27 januari, 2022
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Panangcurry med kyckling

Het och mycket god. Familjefavorit!

Så lagar du panangcurry med kyckling
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

2 kyckllingbröstfiléer
1 gul lök
1 blomkålshuvud
2 morötter
1 paprika
2 msk rapsolja, till stekning
2 paket kokosmjölk

Panangcurry:

1 vitlöksklyfta
2 msk röd currypasta
1 tsk farinsocker
1 msk fisksås
1 lime
2 msk jordnötssmör

Till servering:

240 g ris
2 röda chilifrukter
2 salladslök
1 kruka basilika
2 lime

Gör så här:

  1. Skala vitlök och mixa den tillsammans med röd currypasta, farinsocker, fisksås, färskpressad limesaft och jordnötssmör i en blender. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skala lök och skär i skivor. Skölj blomkål och skär i buketter. Skala morötter och strimla i stavar. Ansa paprika och skär i strimlor.
  2. Bryn kycklingbitarna på alla sidor i olja i stekpanna i cirka 1 minut, häll upp i skål, ställ åt sidan. Stek lök, blomkål, morötter och paprika i stekpannan i 2 minuter. Tillsätt kyckling, curryblandning och kokosmjölk. Låt puttra under lock i 15 minuter. Smaka av med limesaft och fisksås.
  3. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Ansa och skär chili i skivor. Ansa salladslöken och strimla. Toppa grytan med basilika, chili och salladslök. Servera med ris och limeklyftor.

Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth